Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" WRC komandas sastāvu papildinās "Rally Liepāja" uzvarētājs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" WRC komandas sastāvu papildinās "Rally Liepāja" uzvarētājs
Foto: REPORTER IMAGES/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta jaunpienācēja "Toyota" jau sākot ar Portugāles posmu sastāvam pievienos trešo ekipāžu, ko pilotēs somu autosportists Esapeka Lapi.

Kamēr Jari-Mati Latvala un Juho Hanninens jau piedalījušies pirmajos četros sezonas posmos, Lapi pie "Toyota Yaris WRC" stūres sacīkstēs pirmo reizi sēdīsies tikai Portugāles rallijā, kas notiks no 19. līdz 21. maijam. Aprīļa beigās gaidāms posms Argentīnā, kur "Toyota" vēl startēs divu ekipāžu sastāvā.

Vēl 2014. gadā, tolaik būdams "Škoda" rūpnīcas pilots, Lapi startēja Eiropas rallija čempionāta posmā "Rally Liepāja", izcīnot uzvaru absolūtajā ieskaitē. Togad viņš arī kļuva par Eiropas čempionu.

Iepriekšējās divas sezonas Lapi jau startēja pasaules čempionātā, 2015. gadā izcīnot ceturto vietu WRC2 ieskaitē, bet pērn kļūstot par WRC2 čempionu.

"Esapeka ir ļoti jauns un ļoti izsalcis braucējs, par to nav šaubu, tomēr pirms pirmā rallija viņam nav daudz laika testu veikšanai," stāsta "Toyota" komandas vadītājs Tomijs Makinens. "Zinu, ka viņš mēģinās nostartēt pēc iespējas labāk, bet mērķis viņam ir tāds pats kā visai komandai: sasniegt finišu un iegūt pēc iespējas vairāk informācijas."

"Toyota" komanda paziņojusi, ka Lapi šogad veiks "limitētu WRC programmu", taču vēl nav zināms, kuros posmos pilots startēs, kuros - nestartēs.

Izmantotie resursi:
Autosport