Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"M-Sport" pilots Grīnsmits testos avarē

Juris Grīns
Juris Grīns

"M-Sport" pilots Grīnsmits testos avarē
Gass Grīnsmits. Foto: Jakub Pojmicz

Apvienotās Karalistes pilsoņiem, kuri strādā rallija komandā “M-Sport”, izņēmuma kārtā būs ļauts ieceļot Francijā, lai strādātu pasaules čempionāta pirmajā posmā. Līdz ar to komandas dalība Montekarlo rallijā vairs nav apdraudēta. Tikmēr Gass Grīnsmits testos piedzīvojis avāriju.

Šobrīd Francija ieviesusi vēl striktākus ierobežojumus “Covid-19” sakarā, ieskaitot aizliegumu Apvienotās Karalistes valstspiederīgajiem šķērsot robežu. Tā kā “M-Sport” komandā vairums darbinieku ir briti, pastāvēja bažas, ka tie nevarēs nokļūt līdz sacensību norises vietai Francijas Alpos, taču ir izdevies vienoties par izņēmumu.

“Nemelošu jums un atzīšu, ka pagājusī nedēļa bija spriedzes pilna,” stāsta “M-Sport” komandas boss Ričards Milleners. “Tomēr labās ziņas ir tās, ka ceturtdien būsim uz starta. Mums ir izdevies iegūt nepieciešamās atļaujas, lai nokļūtu tur, kas izdevies ar WRC promotera, FIA un rallija rīkotāju palīdzību.”

Montekarlo rallijā, kas notiks no 21. līdz 24. janvārim, ar WRC mašīnām startēs Tēmu Suninens un Gass Grīnsmits, kamēr “Rally2” klasē brauks Adrijēns Formū.

Grīnsmits būs vienīgais komandas pilots, kuram šogad ar “Ford Fiesta WRC” paredzēta dalība visos pasaules čempionāta posmos. Gatavojoties Montekarlo rallijam, tāpat kā daudzi citi, arī viņš aizvada testos Alpu ceļos, taču tikusi piedzīvota avārija. Britu pilota mašīna noslīdēja no ceļa un tai tika sabojāta aizmugurējā daļa.

“Tas nav svarīgi, jo tāpēc mēs veicam testus,” atzīst Milleners. “Protams, žēl, ka tādā veidā pazaudējām stundu testu laika, ko viņam būtu bijis labi pavadīt pie stūres un braukt, taču par to sevi nevajag šaustīt – ceļa apstākļi bija īsts murgs. Patīkamā ziņa, ka viņš atgriezās mašīnā un turpināja braukt labi. Gribējām, lai viņš gūst kādu pieredzi ar jaunajām riepām. Montekarlo rallijs vienmēr ir grūtākās un sarežģītākās sacīkstes sezonā, un šis gads nebūs izņēmums.”

Grīnsmits Montekarlo rallijā startēs ceturto reizi karjerā. Labāko sniegumu viņš parādīja 2019. gadā, kad šajās sacīkstēs debitēja pilnpiedziņas kategorijā, un ar “Ford Fiesta R5” guva septīto vietu absolūti, kā arī dominēja “WRC2 Pro” klases ieskaitē. Pagājušajā gadā viņš šo ralliju pirmo reizi aizvadīja ar WRC mašīnu, bet saskārās gan ar tehniskām problēmām, gan avarēja un pārsita riepu, kas liedza sasniegt labu rezultātu.

PosmsNorises laiksRallijs
1.12.-13.02.2021Otepää talveralli
2.7.-8.05.2021Rapla Ralli
3.19.-20.06.2021Viru Ralli
4.16.-18.07.2021Rally Estonia
5.27.-28.08.2021Lõuna-Eesti Ralli
6.17.-19.09.2021Tukums Rally (Latvija)
7.8.-9.10.2021Saaremaa Rally

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati