Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis ''Rally Alūksne'' startēs ar 440 Zs jaudīgu pilnpiedziņas BMW (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lietuvietis ''Rally Alūksne'' startēs ar 440 Zs jaudīgu pilnpiedziņas BMW (+video)
Foto: Go4speed

''Rally Alūksne'' viens no favorītiem būs Martinas Samsonas no Lietuvas, kurš uz starta izies ar unikālu pilnpiedziņas BMW automašīnu, kuras jauda ir 440 Zs.

Šī būs trešā sezona, kad Samsonas startēs ar savu būvēto pilnpiedziņas ''BMW M3X'', kura svars ir 1300 kilogrami, bet jauda - 440 Zs un 450 Nm. Lai arī šis auto ir ļoti ātrs, diemžēl bieži tam tehnisku iemeslu dēļ nav izdevies sasniegt finišu.

''Pirms jaunās sezonas esam nedaudz uzlabojuši auto, taču pats galvenais – mums vairs nebūs centrālais bloķis, kas stāvēja no Subaru. Tieši dēļ tā mēs bieži nefinišējām. Jā, tagad auto vadīsies nedaudz sliktāk, taču gribam sākt rallijos braukt līdz galam. Līdz ar to, lai mēģinātu tikt līdz finišam, ziedojam mašīnas vadāmību,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Martinas Samsonas, kurš 2016.gadā, pārspējot Kalli Rovanperu, uzvarēja Talsu rallijā.

''Ātros posmos mums ir priekšrocības un tur varam uzrādīt labus laikus, bet lēnos un līkumainos posmos mēs zaudējam laiku. Ja runājam par transmisiju un dzinēju, tad mums tur viss ir tuvu maksimumam, taču ir vēl jāstrādā pie piekares, kur ir jāiegulda daudz darba.''

Martinas atzīst, ka vēl nav pilnībā izmantojis šī auto potenciālu, jo līdz šim vairāk ir bijušas tehniskas problēmas nekā sasniegti finiši. ''Jā, līdz šim mums bijušas daudz tehniskas problēmas, tāpēc nav sanācis izbraukāties ar šo auto pilnībā. Mums dzīve tāda – braukt un pēc tam kaut ko labot (smejas). Ja būtu tikai interesanti braukt, tad būtu jāņem R5 auto (smaida),'' turpina lietuvietis.

Ja līdz šim ekipāžas mērķis visu laiku bija braukt ātri, tad tagad Samsonas atzīst, ka laiks sākt domāt par sasniegtiem finišiem. ''Mērķis ir cīnīties par augstiem rezultātiem, taču sākam jau nobriest un saprotam, ka ir svarīgi arī sākt finišēt (veselīgi smiekli). Agrāk bija mērķis uzvarēt ātrumposmā, bet tagad gribas tikt līdz galam. Esam nolēmuši arī pacīnīties par medaļām Lietuvas čempionātā, tāpēc ir svarīgi domāt par punktiem. Negribu vairs skriet pa galvu un kaklu. Agrāk mēs braucām ar devīzi – ar pilnu gāzi un līdz galam, un nav svarīgi, kas notiks, bet tagad jau vairāk sliecamies domāt, ka svarīgāk varbūt kādu vietu zaudēt, bet tomēr finišēt. Kaut arī pats zini, ka dzīvē tā nenotiek (smejas). Kā iziešu uz starta, tā acis būs četrkantīgas un atkal gribēsies braukt uz pilnu,'' nobeidz Samsonas, kurš līdz šim vienu gadu bijis čempions aizmugures piedziņas klasē.

Sportista prioritāte ir braukt Lietuvas čempionātā, kā arī dažos posmos Latvijā, tai skaitā Alūksnē, Sarmā un Talsos.

Samsonas testa posmā:

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

  +2 [+] [-]

, 2018-01-19 11:38, pirms 6 gadiem
Nenormāli griežas tas aparāts. Domāju, ka Gorbans ar savu Mini WRC dabūs pa pakaļu no Samsonas. Neesmu sekojis Kauram dažas iepriekšējās sezonas, bet domāju, ka viņš arī var pacīnities par uzvaru. Vorobojovs ar BMW M3 varētu tikt TOP 10, jo nav daudz spēcīgu braucēju ar pilnppiedziņām. Tad jau drīzāk daži vienasnieki (gan priekšpiedziņa, gan aizmugures piedziņa) būs ātrāki .

     [+] [-]

, 2018-01-19 14:09, pirms 6 gadiem
Mans mīļākais Baltijas rallija pilots. Vēl kā vakardienu atceros Ralliju Latgale kā ar sarkano bembi "šķērēja" gandrīz perfektas trajektorijas.