Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sarmas rallijā skatītājus ar ''Ford Fiesta WRC'' priecēs igaunis Georgs Gross

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sarmas rallijā skatītājus ar ''Ford Fiesta WRC'' priecēs igaunis Georgs Gross
Iespējams, ar šādu auto trasē dosies Georgs Gross
Foto: No Ota Tanaka privātā arhīva

Noskaidrojies, ka rallijā ''Sarma'', kas startēs 11.februārī, uz starta izies igauņu rallija braucējs Georgs Gross, kurš brauks ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu.

Līdz tradicionālajam un Baltijā populārākajam ziemas rallijam ir atlikušas mazāk par 30 dienām. Šobrīd ir sākusies dalībnieku pieteikšanās, kā arī notiek aktīvi sagatavošanās darbi sportistu un skatītāju uzņemšanai Gulbenes pusē 2017. gada 11. februārī.

Kā jau ziņots iepriekš, šogad rallijs Sarma piedzīvos ievērojamas pārmaiņas – rallijs noritēs tikai vienu dienu, kas to padarīs vēl dinamiskāku un pieejamāku gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Šogad rallijs ''Sarma 2017'' vienlaikus būs Latvijas rallija čempionāta un kausa, kā arī Latvijas rallisprinta čempionāta posms. Īpaši jāatzīmē, ka šogad uz starta stāsies arī vēsturiskie rallija automobiļi, kuri sacentīsies par kausu nesen izveidotajā "RK Historic" klasē.

Šobrīd par dalībnieku skaitu rallijā Sarma 2017 ir pāragri runāt, taču jau daudzi sportisti un komandas neoficiāli ir apstiprinājušas savu dalību rallijā Sarma 2017, vienlaikus atzīstot, ka tieši rallijs Sarma ir viņu sezonas visiemīļotākais rallijs, kuru nedrīkstot laist garām.

Šobrīd rallijam pieteikušās 25 ekipāžas. Uz starta ar ''Škoda Fabia R5'' izies Nikolajs Grjazins, kamēr Petera Solberga dēls atkal trasē dosies ar priekšpiedziņas ''Peugeot 208 R2''. Trešdienas vakarā dalību apstiprināja igaunis Gross, kurš pēdējo reizi rallijā brauca 2013.gada sezonā. Igaunis pieteicies ar ''Ford Fiesta WRC'' auto. Kā pagājušā gada nogalē atzina igauņu rallija zvaigzne Ots Tanaks, tad viņš ir priecīgs, ka viņa 2016.gada rallija mašīna dodas uz Igauniju. Līdz ar to Gross, visticamāk, startēs tieši ar šo pasaules līmeņa auto.

Rallija starts tiks dots 11. februārī pulksten 9:30 un noslēgsies ar apbalvošanas ceremoniju pulksten 20:00.
Rallija Sarma 2017 gids un papildus nolikums ir publicēts mājas lapā LRČ, un rallija organizatori sportistiem atgādina, ka kopš 2016. gada 11. decembra spēkā ir rallija aizliegtā teritorija.

Izmantotie resursi:
LRČ