Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Batons un Nitišs kļūs par komandas biedriem?

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons un Nitišs kļūs par komandas biedriem?
Džensons Batons
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Bijušais F1 pilots Džensons Batons šonedēļ Amerikā veicis rallijkrosa testus, zviedru komandas "Olsbergs MSE" sastāvā izmēģinot "Supercar" klases "Honda Civic Coupe" automašīnu. Turpat šobrīd atrodas arī Reinis Nitišs, kurš mēģina rast skaidrību par savu nākotni.

Batons šogad Formulā 1 vairs nestartēs, lai gan palicis "McLaren" komandā kā rezervists un pieļāvis iespēju atgriezties 2018. gada sezonā. Tikmēr šogad brits iecerējis startēt rallijkrosā, kur savulaik brauca arī viņa tēvs, kā arī izmēģināt spēkus citās autosporta disciplīnās.

Testi norisinājās kādā lidlaukā Floridā, ASV, savukārt vēlāk Batons varētu debitēt Amerikā bāzētajā "Global Rallycross Championship" (GRC) čempionātā.

"Viņam tas patika, un viņš brauca tiešām labi," pēc testiem atzina "Olsbergs MSE" komandas boss Andreass Ēriksons. "Džensonam patīk tas, ko viņš dara. Viņš gribēja paskatīties, ko ar šo auto var izdarīt un, cik ātrs var būt. Mēs viņam palīdzējām uz šiem jautājumiem atbildēt. Gan viņam, gan mums ir cieša sadarbība ar "Honda", tādēļ testus viņš gribēja veikt tieši mūsu komandā."

Jāpiemin, ka šobrīd Floridā atrodas arī Reinis Nitišs, kurš pagājušajā sezonā "Olsbergs MSE" sastāvā aizvadīja vairākus posmus pasaules rallijkrosa čempionātā. Šobrīd sportists meklē iespējas jaunajai sezonai, bet nekas sīkāk par iespējamajiem scenārijiem publiski atklāts netiek. Teorētiski pastāv iespēja, ka Batons un Nitišs šogad var kļūt par komandas biedriem.

Ar "Honda" automašīnām GRC čempionātā "Olsbergs MSE" pirmo reizi startēja pērn, kad guva piecus pjedestālus. Tāpat zviedrs Sebastians Ēriksons ar "Civic Coupe Supercar" bija iecerējis piedalīties pasaules rallijkrosa čempionāta Kanādas posmā, tomēr Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) homologācijas nosacījumu dēļ un laika trūkuma dēļ tā netika pielaista startam.

Šobrīd komanda vēl nezina, vai Batons startēs tās sastāvā 2017. gada GRC sezonā, jo viss tiekot darīts soli pa solim. Iespējams, tuvākajā laikā notiks arī pārrunas par iespējām noslēgt līgumu.

Iepriekš Batons rallijkrosa testus veicis arī britu komandas "JRM Racing" sastāvā, kad 2015. gadā Lidenhilā, Lielbritānijā izmēģināja "Mini" markas "Supercar" automobili.

Pērn par "Global Rallycross Championship" čempionu kļuva bijušais F1 pilots Skots Spīds, kurš pārstāvēja "Volkswagen Andretti Rallycross" komandu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-01-19 14:37, pirms 7 gadiem
Lai cik labi tas neizklausiitos, domaju, ka Nitiss atkal nonaks kaada 2. skiras komandaa un ciiniisies pa 10nieku visas sezonas garumaa