Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešiem cienījams sniegums "RX Lites" rallijkrosa testos F1 trasē Stambulā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešiem cienījams sniegums "RX Lites" rallijkrosa testos F1 trasē Stambulā
"RX Lites" mašīnu testi Turcijā
Foto: rxlites.com

Trīs Latvijas krosa braucēji – Dāvis Tobiass, Ingus Beļakovs un Rihards Dainis – cienījami veikuši izmēģinājumus Turcijā ar sev svešo tehniku. Vislabāk veicies Dāvim, kurš 23 dalībnieku sastāvā uzrādīja piekto rezultātu. Rihards – 19., Ingus – 20. vietā.

Jāatzīmē gan, ka šīs nebija ne sacensības, ne shoot-out konkurss, kurā apļa laiks nestu vai nenestu kaut ko noteiktu karjeras attīstībai. Taču fakts, ka ne pieredzējušākie latviešu jaunieši ne tuvu nebija pēdējie, priecē. Jāpiebilst, ka oficiālās sacensībās neviens no trijotnes nekad nav startējuši ar pilnpiedziņas mašīnu, turklāt Rihards Dainis ir ar minimālu asfalta braukšanas pieredzi, kas Turcijas rallijkrosa trasē veido svarīgus laika iegūšanas elementus.

Sportistiem, kuri dažs potenciāli var kļūst par RX Lites seriāla dalībniekiem, bija iespēja veikt divus braucienus, ar trim lidojošajiem apļiem katrā.

Labāko rezultātu uzrādīja francūzis Sirils Reimons, sasniedzot rezultātu 1:03,26. RX Lites Turcijas posmā labākie rezultāti bija ap 57-58 sekundēm. Arī otrais rezultāts francūzim – Tomā Petī (1:03,59), bet trešais – Latvijas līdzjutējiem labi zināmais dānis Ulriks Linnemans (1:03,64). Tobiasa uzrādītais rezultāts bija 1:04,09. Dainis sasniedza 1:07,14, Beļakovs, kurš savos 15 gados bija viens no trim jaunākajiem testu dalībniekiem, sasniedza 1:07,80.

Testos, kā ziņots, bija arī trīs igauņu sportisti. Andre Kurgs (1:05,01) uzrādīja septīto rezultātus, bet Roberts Reinsalu (1:08,96) un Andri Ouns (1:09,36) palika 22. un 23. vietā.

Kad latvieši būs atguvušies no ceļojuma uz Turciju, noteikti būs ziņojums par piedzīvoto, uzdevumiem testos, un secinājumiem par šīs klases mašīnām.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv