Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

''Rally Liepāja'' provizoriski iekļauts Eiropas rallija čempionāta 2020. gada kalendārā

''Rally Liepāja'' provizoriski iekļauts Eiropas rallija čempionāta 2020. gada kalendārā
Sesks/Caune. Foto: Mārtiņš Vanags

Piektdien publiskots FIA Eiropas rallija čempionāta 2020. gada sezonas kalendāra uzmetums, kurā provizoriski iekļauts arī Rally Liepāja, sacensību norisi nākamgad paredzot no 29. līdz 31. maijam. Lai Rally Liepāja saņemtu pilnvērtīga posma statusu, un ralliju nākamgad būtu iespējams sarīkot, šobrīd nepieciešams saņemt Latvijas valdības apstiprinošu lēmumu par sacensību rīkošanas licences apmaksu.

“Šodien publiskots FIA Eiropas rallija čempionāta 2020. gada kalendārs, kurā atrodams arī Latvijas un Rally Liepāja vārds. Tanī pat laikā vēlos uzsvērt, ka pie mūsu rīkotā rallija ir pievienota zvaigznīte jeb paskaidrojošais raksts, vēstot par nepieciešamību noslēgt līgumu par rallija sarīkošanu. Šobrīd izveidojusies situācija, kad Eiropas rallija čempionāta rīkotājs Eurosport Events vairs nevar atlikt 2020. gada kalendāra publiskošanu, jo vairākām iesaistītajam pusēm šī informācija ir vitāli nepieciešama, lai uzsāktu sagatavošanās darbus jaunajai sezonai.''

''Vēlos izteikt lielu pateicību Eurosport Events par izrādīto uzticību iekļaujot mūs kalendārā, pat zinot, ka šobrīd nevaram garantēt nepieciešamo finansējumu, un apzinoties, ka kalendārā iespējams būs jāveic izmaiņas, Rally Liepāja vietā rakstot citas sacensības. Ļoti ceru, ka tā nebūs, bet tā kā mums vēl nav skaidras atbildes par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu licences apmaksai, garantiju tam sniegt nevaru,” RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Visi jaunumi un informācija par Rally Liepāja atrodama interneta mājaslapā RALLY LIEPAJA, kā arī sociālajos tīklos Twitter @LVRally, Facebook /LVRally, draugiem.lv /lvrally, YouTube /RallyLiepāja un Instagram /lvrally.

FIA Eiropas rallija čempionāta 2020. gada sezonas provizoriskais kalendārs:

Nr.RallijsValstsLaiksIeskaite
1.AZORES RALLYPORTUGĀLE26.-28. marts(ERC Junior)
2.RALLY ISLAS CANARIASSPĀNIJA7.-9. maijs(ERC Junior)
3.*RALLY LIEPĀJA LATVIJA 29.-31. maijs (ERC Junior)
4.RALLY POLANDPOLIJA26.-28. jūnijs(ERC Junior)
5.RALLY DI ROMA CAPITALEITĀLIJA24.-26. jūlijs(ERC Junior)
6.BARUM CZECH RALLY ZLINČEHIJA28.-30. augusts(ERC Junior)
7.CYPRUS RALLYKIPRA9.-11. oktobris(-)
8.RALLY HUNGARYUNGĀRIJA6.-8. novembris(-)

(*) Nepieciešams noslēgt līgumu par sacensību rīkošanu.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.