Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tanaks: "Turcijas rallijs bija kā loterija"

Tanaks: "Turcijas rallijs bija kā loterija"
Ots Tanaks. Foto: Facebook.com/otttanakfanpage

Guvis uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Turcijā, kas viņam ir jau trešais panākums pēc kārtas, igauņu pilots Ots Tanaks atzīst, ka fiziski šīs bijušas līdz šim grūtākās sacīkstes 2018. gada sezonā.

Pēc tam, kad Turcijā izstāšanos piedzīvoja gan Tjerī Noivils, gan Sebastjēns Ožjē, Tanaks guva uzvaru, turklāt pacēlās uz otro vietu čempionātā, kļūstot par vienu no galvenajiem kandidātiem uz titulu. Šobrīd viņš ir tikai 13 puntus aiz līdera Noivila un atzīst, ka jāturpina uzlabot “Toyota Yaris WRC” mašīnas ātrums.

“Esam nokļuvuši cīņā par titulu un tagad vajag uz to koncentrēties,” stāsta Tanaks. “Visai komandai jāstrādā ar nolaistu galvu, domājot par nākamajiem posmiem. Turcijā mums dažbrīd pietrūka ātruma, tādēļ ir jāuzlabo sniegums, ja gribam noturēties šajā cīņā. Nākamajos posmos gaidāmi atšķirīga veida izaicinājumi, tomēr visi cilvēki mūsu komandā ir motivēti paveikt darbu labi. Ceru, ka ar to pietiks.”

Jari-Mati Latvala Turcijā finišēja otrais un tas nozīmē, ka “Toyota” tika pie pirmās duubltuzvaras pasaules čempionātā kopš atgriešanās 2017. gadā.

Kopumā “Rally Turkey” izrādījās viens no fiziski grūtākajiem posmiem 2018. gada sezonā, un Tanaks tam piekrīt.

“Tas bija lielākais izaicinājums, kādu šogad esam piedzīvojuši,” sacīja 30 gadus vecais igaunis. “Dažbrīd, kad vajadzēja izvairīties no problēmām, tā bija kā loterija. Tas bija trakums, kādu slodzi saņēma tehnika. Ik katra komanda, kuru mašīnas ātrumposmos neapstājās vai finišēja bez “Rally 2″ sistēmas palīdzības, darbu paveica lieliski.”

Par Tanaka trešo uzvaru pēc kārtas un ja ceturto šajā sezonā priecīgs ir arī “Toyota” vienības boss Tomijs Makinens.

“Paskatoties uz pēdējiem trim rallijiem, viss šķiet labi,” viņš saka. “Esmu drošs, ka notikumi līdz sezonas beigām būs aizraujoši. Domāju, ka nākamajos posmos daudzi brauks uz spēju robežas.”


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.