Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Notkuss uzvar rallijsprintā "Viekšniai", pirmajā desmitniekā astoņas latviešu ekipāžas

Juris Grīns
Juris Grīns

Notkuss uzvar rallijsprintā "Viekšniai", pirmajā desmitniekā astoņas latviešu ekipāžas
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Sestdien Lietuvā norisinājās rallijsprinta sacensības "Viekšniai 2017", kurās startēja arī spēcīgākās ekipāžas no Latvijas. Kamēr uzvaru absolūtajā vērtējumā izcīnīja lietuviešu pilots Giedrs Notkuss, pirmajā desmitniekā iekļuva astoņas latviešu pārstāvētās ekipāžas.

Rallijsprints "Viekšniai 2017" bija Lietuvas un Latvijas čempionātu sacensības, līdz ar to uz starta izgāja spēcīgākie abu valstu šīs disciplīnas braucēji. Kopumā bija jāveic desmit ātrumposmi Mažeiķu un Viekšņu apkaimes grants ceļos.

Rallija braucēju Giedra Notkusa un Daļus Strižana duets ("Mitsubishi Lancer Evo IX") uzvarēja deviņos ātrumposmos, finišā par 1 minūti un 24 sekundēm uzveicot latviešus Rolandu Jaunzemu un Aināru Kalniņu ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"). Trešajā vietā absolūtajā ieskaitē ierindojās Emīls Blūms un Didzis Eglītis ("Mitsubishi Lancer Evo VI"), kuri finišēja vēl pēc 20 sekundēm.

Latvijas čempionāta ieskaitē 4WD klasē uzvara pienācās Marekam Švarcam-Švampānam un Armandam Lūkinam ("Subaru Impreza"), kuri pārspēja Miku Neško un Mārtiņu Briedi ("Subaru Impreza"), trešajā vietā atstājot Lauri Ozerovu un Gati Jansonu ("Subaru Impreza").

Poļu sportisti Sebastians Črzanovskis un Adams Binieda ("Honda Civic VTi") izrādījās ātrākie klasē 1600, pārspējot Toma Zelezneva/Līgas Liepiņas ("Toyota Corolla") un Aigara Berkolda/Kaspara Ozera ("VAZ 21083") duetus, kuriem otrā un trešā vieta.

Uzvaru 2WD Open klasē ieguva ar Latvijas licenci startējošā britu pilota Ruairi Markusa Bela un igauņa Rolanda Poma ekipāža ("Ford Fiesta R2"), otro vietu ieņēma Uldis Lepiksons/Ainars Šteinbergs ("Ford Puma"), kamēr trešajā vietā ierindojās Lietuvas pārstāvji Donats Ožiūns/Vitauts Ožiūns ("BMW 330").

4WD Open vērtējumā uzvaras laurus plūca Emīls Blūms un Didzis Eglītis ("Mitsubishi Lancer Evo VI"), aiz kuriem palika mājinieki Vitalijs Plastinins un Vitenis Plastinins ("Mitsubishi Lancer Evo"), bet trešo vietu izcīnīja Ingus Pantelis un Uldis Kalvis ("Subaru Impreza").

Jānis Grīnbergs un Jānis Strazdiņš ("BMW") bija ātrākie Klasika 3000 vērtējumā, otrajā vietā ierindojās Andris Vovers/Aldis Hanzens ("BMW"), bet trešie finišu sasniedza Toms Binde/Oskars Bormanis ("BMW").

Latvijas rallijsprinta čempionāta noslēdzošais posms "Saldus 2017" notiks 30. septembrī.

Rallijsprinta "Viekšniai 2017" rezultāti

VietaEkipāžaAutoRezultāts
1.Notkuss/StrižansMitsubishi Lancer Evo IX31:18.00
2.Jaunzems/KalniņšMitsubishi Lancer Evo VIII+1:24.30
3Blūms/EglītisMitsubishi Lancer Evo VI+1:54.30
4.Švarcs-Švampāns/LūkinsSubaru Impreza+2:08.30
5.Neško/BriedisSubaru Impreza+2:34.90
6.Plastinins/PlastininsMitsubishi Lancer Evo+2:58.90
7.Pantelis/KalvisSubaru Impreza+3:04.10
8.Eislers/TūtersSubaru Impreza+3:06.50
9.Grīnbergs/StrazdiņšBMW+3:55.70
10.Ozerovs/JansonsSubaru Impreza+4:35.90

Visi rezultāti: LRČ