Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ošs pirms posma Dānijā: "Dalībnieku parks pilns, pat atņem treilerus un ved citur"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ošs pirms posma Dānijā: "Dalībnieku parks pilns, pat atņem treilerus un ved citur"
Foto: autocross.lv

Nedēļas nogalē Latvijas sportisti cīnīsies Eiropas autokrosa čempionāta sestajā posmā Čehijā, Pržerovas trasē, kā arī NEZ Rallijkrosa čempionāta pēdējā sacīkstē Dānijā, Nisumas rallijkrosa aplī.

Pržerovā SuperBuggy cīņās dosies Ervins Grencis un Māris Līcis. Ervins sacīksti uzsāks, atrodoties kopvērtējuma dalītā otrajā/trešajā vietā, par 26 punktiem atpaliekot no līdera Bernda Štūbes. Līcim šī būs atgriešanās Eiropā kopš Lietuvas posma jūnijā. Māris šogad aizvada galveno cīņu ar tehnikas izturību.

JuniorBuggy klasē uz starta Justs Grencis, kurš pēc iepriekšējo posmu klases iekšienes drāmām kļuvis par Eiropas čempionāta līderi.

Tikmēr Dānijā jau šodien sākas aktivitātes NEZ ceturtajā posmā. Latvieši Roberts Vītols un Edijs Ošs veiksmīgi veikuši tehnisko komisiju, un gatavojas vakara pirmajam startam – pirmajai kvalifikācijas sērijai.

Sacīkste notiek kopā ar RallyX Nordic pēdējo saciksti.

Edijs Ošs: “Dalībnieku parks ļoti pilns, pat atņem treilerus un ved uz citu vietu. Ar nometni mums viss kārtībā – šoreiz četrreiz mazāka telts nekā pirms Somijas vētras, bet būs labi.”

Abiem latviešiem Nisumā ir konkrēti uzdevumi. Vītols stājas uz starta kā pārliecinošs kopvērtējuma līderis, tāpēc jāveic sacīkste bez negatīviem brīnumiem. Ar labu un pat vidēju sniegumu čempiona titulam būtu jāpietiek. Oša uzdevums kopvērtējuma kontekstā ir prognozētajā 14 dalībnieku konkurencē sasniegt vismaz 11. vietu, lai tiktu priekšā nestartējošajam Kallem Markanenam cīņā par trešo vietu. Edijam noderētu arī vismaz 10. vieta Elisa Dukaļska apsteigšanai cīņā par otro vietu. Tomēr skaidrs, ka Ošs centīsies sasniegt daudz augstāku rezultātu par minētajiem.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv