Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Odiņš debitēs bagiju klasē, Smiltenē startēs arī smagās mašīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

Odiņš debitēs bagiju klasē, Smiltenē startēs arī smagās mašīnas
Foto: autocross.lv

Nākamās nedēļas nogalē Smiltenē, Tepera trasē noslēgsies Latvijas autokrosa čempionāts, kā arī tiks turpināts Baltijas kauss un Igaunijas čempionāts smagajām automašīnām. Pieteikumu saraksts, kurā atrodami 85 sportisti, sola papildu intrigu, vēl bez kopvērtējuma diktētām niansēm.

Skaidrs, ka vissvarīgākās būs cīņas par Latvijas čempionāta medaļu sadali. Par situāciju klasēs būs vēl daudz runājamā atlikušajās dienās pirms sacīkstes. Šoreiz par saraksta pārsteigumu daļu.

Jau ziņojām, ka B600 klasē plāno debitēt Arnis Odiņš, bet 2000 Super debiju piedzīvos Mareks Dainis. Taču tas izrādījās tikai sākums. Ceļš kopā uz Dānijas NEZ rallijkrosu nesis vēl vienu jaunumu: Arnim Odiņam B600 klasē pievienosies arī Uģis Vītols.

B600 klasē vēl viens interesants pieteikums – Viktors Dementjevs. Viktors savulaik startēja Latvijas un Baltijas autokrosa čempionātā, D-3A/Buggy 1600 klasē. Debiju bagijos viņš piedzīvoja 2004. gadā, vairāk vai mazāk regulāras sezonas aizvadot līdz 2008. gadam. Augstākais panākums šajā laikā bija piektā vieta Latvijas čempionātā 2004. gadā, bet 2006. gadā Demetjevs Baltijā guva sesto vietu, sezonas laikā uzvarot vienā no Baltijas čempionāta posmiem – tieši Smiltenē, kas interesanti.

Pēc karjeras noslēguma sekoja divi starti 2011. gada Latvijas čempionātā B600 klasē, līdz ar to Viktoru par šīs bagiju klases debitantu uzskatīt nevar.

Un vēl viens netipisks pieteikums B600 klasē: Artis Grantiņš, kurš pavisam nesen debitēja Baltijas D12 smago auto kausā Igaunijā, šoreiz sēdīsies B600 bagijā. Ar šo tehniku pērn startēja Jānis Kļava. Artis, dēls pieredzējušajam D12 braucējam Aldim, pērn aizvadīja arī vienu folkreisa sacīksti.

1600 un 2000 Super klases bez lieliem pārsteigumiem – viss ir sagatavots medaļu sadalei! VAZ klasē labs sastāvs, sarakstos atgriezušies igauņi Heinars Lehtsārs un Hanness Tislers, kā arī šogad vēl nestartējušais Auseklis Logins.

Nākamie pārsteigumi Open 2500. Pēdējā brīdī cīņai pieteicās Lauris Unāms, bet vēl neilgi pirms tam arī Jānis Augulis, kurš čempionātā nav startējis vairāk nekā gadu. Interesanti, ka Augulis pieteicies ar Citroen C4, apgādātu ar Mazda RX8 rotormotoru. Vērosim. Vispirms, vai abi atbrauks, pēc tam – kā viņiem klāsies.

Arī Mini bagiju klasē labs 11 dalībnieku sastāvs. Bagijā Nr.88 jau trešais pilots šīs sezonas laikā – Teodors Godiņš, vēl viens debitants.

Stabili astoņu līdz desmit braucēju sastāvi arī trijās smago auto klasēs. B6000 un D12 cīnīsies par Baltijas kausa posma uzvarām, bet GAZ 53 braucēji – par Igaunijas čempionāta ieskaites panākumiem.

Open 4500 klasē nenogurstoši pieteicies Jānis Veģeris. Apbrīnojama sezonas programma! Tiesa, ja citu konkurentu nebūs, Jānim šī sacīkste, visticamāk, tomēr atcelsies.

Tātad šonedēļ uz folkreisu Vecpilī sestdien, uz rallijkrosu Jelgavā svētdien, bet nākamnedēļ uz Smilteni.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv