Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lēbs arī turpmāk vēlas braukt ar "Citroen C3 WRC"

Lēbs arī turpmāk vēlas braukt ar "Citroen C3 WRC"
Lēbs testē "Citroen C3 WRC" automašīnu
Foto: autosport.com

Aizvadījis testus ar "Citroen C3 WRC" automašīnu, deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjēns Lēbs paudis vēlmi palīdzēt savai bijušajai komandai arī turpmāk. Sportists gan neko nesaka par iespējamo atgriešanos rallijā.

Pirms neilga laika Lēbs testēja jaunākās paaudzes WRC auto Francijas reģionā Elzasā. Testi notika uz slapja un žūstoša asfalta, sacīkšu režīmā veicot vairāk par 300 kilometriem. Sportists izteicis gatavību arī turpmāk piedalīties "Citroen Racing" rīkotajos testos, lai palīdzētu uzlabot mašīnas veiktspēju.

"Braukt kilometru pēc kilometra nav tā aizraujošākā lieta, bet, kad ir, ko atklāt un neesi braucis ar tādu auto pēdējos 15 gadus pēc kārtas, ir jauki," secina Lēbs. "Neredzu iespēju aizvadīt testus visa gada garumā, bet šad un tad, kāpēc nē?"

"Citroen C3 WRC" modelis pašlaik nav tik ātrs kā varētu gribēt - labākais no komandas pilotiem pasaules čempionātā pēc deviņiem posmiem ir Kreigs Brīns, kurš ieņem septīto vietu. Kriss Mīke, kura sniegums ir nestabils, gan spēja uzvarēt šī gada posmā Meksikā, tomēr kopvērtējumā viņš tikai 11. pozīcijā. Stefans Lefevrs, kurš visos posmos nepiedalās, atrodas 13. vietā, bet komandu ieskaitē "Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team" ieņem pēdējo, ceturto vietu.

Lēbs atzīst, ka joprojām būtu spējīgs pilnvērtīgi startēt pasaules rallija čempionātā, tomēr šobrīd viņam acīm redzot trūkst motivācijas, lai atgrieztos. Kā zināms, Lēbs pašlaik "Peugeot" komandas sastāvā piedalās pasaules rallijkrosa čempionātā, kur ieņem ceturto vietu, kā arī rallijreidā, tostarp Dakaras rallijā.

"Kopš laika, kad piedalījos rallija sacīkstēs, nekas nav mainījies - aizvien esmu tikpat ātrs," atzīst francūzis. "Mana motivācija piedalīties testos bija ieraudzīt šīs jaunās mašīnas potenciālu, un, jāatzīst, ka nebiju gaidījis tādu ātruma atšķirību līkumos un sausā trasē."

"Citroen" rallija komandas boss Īvs Matons atzīst, ka Lēba aizvadītie testi ir devuši papildus informāciju par tehniku, un tas ļāvis labāk sagatavoties asfalta posmam Vācijā, kas notiek šonedēļ.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.