Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Jankovskis

Lēbs: "Laiks palielināt pārsvaru"

Lēbs: "Laiks palielināt pārsvaru"
Sebastiens Lēbs
Foto: AFP

"Citroen" komandas rallija braucējs Sebastiens Lēbs pirms nākamajās brīvdienās paredzētā piektā WRC posma, kurš pirmo reizi norisināsies Jordānijā, uzskata, ka ir laiks, lai palielinātu savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Lēbs WRC rallija kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, kur par pieciem punktiem apsteidz "Ford" komandas braucēju Miko Hirvonenu. Lēbs jau šogad ir izcīnījis trīs uzvaras un tagad viņš kāro izcīnīt ceturto.

"Mūsu mērķis šajā rallijā ir izcīnīt uzvaru un palielināt savu pārsvaru pilotu kopvērtējumā, kā arī atgriezt komandu pirmajā vietā komandu ražotāju ieskaitē," saka franču sportists. "Ja mēs šeit uzvarēsim, tad man un manam stūrmanim tā būs 40. WRC uzvara. Tas nav tā, ka esmu apmāts ar to, taču būru patīkami uzvarēt."

Saprotams, ka šeit praktiski neviens no vadošajiem pilotiem nav braucis, tāpēc tas būs grūts un neprognozējams posms. "Mēs praktiski neko nezinām par Jordānijas ralliju. Nedomāju, ka šis posms automašīnām būs pārāk smags, taču startēt pirmajam nebūs īpaši labi. Es jau pateicu, ka šeit būs dažas līdzības ar Meksikas ralliju, taču, kā atceramies, tad mēs tur bijām ļoti konkurētspējīgi. Tas ir ļoti pozitīvi."

Kopvērtējuma rezultāti:

Vieta Pilots Punkti
1. S.Lēbs 30 pts.
2. M.Hirvonens 25 pts.
3. K.Atkinsons 22 pts.
4. J.M.Latvala 16 pts
5. Dž.Galli 11pts.
6. D.Sordo 9 pts.
7. P.Solbergs 9 pts.
8. F.Duvāls 5 pts.

Kopvērtējums ražotāju ieskaitē:

Vieta Komanda Punkti
1. Ford 44 pts.
2. Citroen 41 pts.
3. Subaru 33 pts.
4. Stobart 22 pts.
5. Munchi`s 10 pts.

Izmantotie resursi:
crash.net


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.