Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Rovanpera pēc Itālijas rallija pirmās dienas septītajā vietā

Rovanpera pēc Itālijas rallija pirmās dienas septītajā vietā
Kalles Rovanperas auto

Pēc Itālijas ''Rally del Ciocco e Valle del Serchio 2017'' rallija pirmās dienas līderis ir Simone Kampadelli, bet septīto vietu ieņem 2016.gada Latvijas rallija čempions (LRČ) un šī brīža LRČ līderis Kalle Rovanpera no Somijas.

Šis ir Itālijas rallija čempionāta pirmais asfalta posms, kurā šogad pēc īpašas atļaujas startēs arī 16 gadus vecais somu rallija braucējs Kalle Rovanpera.

Zināms, ka Rovanpera brauks ar ''Peugeot 208 R5'', kur viņa komandas biedrs šosezon būs deviņkārtējais Itālijas rallija čempions Paulo Andreči.

Pirmajā 1,5 kilometrus garajā posmā ātrākais bija Simone Kampadelli, kuram 0,7 sekundes zaudēja Umberto Skandola. Rovanpera, no līdera atpaliekot 5,8 sekundes, šajā posmā finišēja septītajā vietā.

Pavisam kopā šajā rallijā sportistiem būs jāveic 17 ātrumposmi (175 km). Sestdien sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi (87 km).

Rallija rezultāti pēc pirmā ātrumposma:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Campedelli SimoneFord Fiesta R51:22.8
2.Scandola UmbertoŠkoda Fabia R5+0.7
3.Perico AlessandroŠkoda Fabia R5+4.3
4.Michelini RudyFord Fiesta R5+4.7
5.Chentre ElwisHyundai i20 R5+5.5
6.CiavaHyundai i20 R5+5.7
7.Rovanperä KallePeugeot 208 R5+5.8
8.Ferrarotti IvanFord Fiesta R5+7.8

Izmantotie resursi:
rally.ficr.it


Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.