Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Steisijs: "Dakaras rallija izveidotājs savā kapā apgrieztos otrādi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Steisijs: "Dakaras rallija izveidotājs savā kapā apgrieztos otrādi"
Hanss Steisijs
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Dakaras rallija smago auto klases pilots Hanss Steisijs atzinis, ka šī gada sacensības bijušas vissliktāk noorganizētās viņa pieredzē.

"Eurol/Veka MAN" komandu pārstāvošais Steisijs vienā no ātrumposmiem ātrumkārbas defekta dēļ zaudēja divas stundas, no septītās pozīcijas atkrītot uz trīspadsmito. Rezultātā nākamo posmu viņiem bija jāstartē no beigām, kas, pēc sportista vārdiem, būtu bijis ļoti bīstami.

"Veikuši 1100 kilometru pārbraucienu, vakarā ieradāmies bivokā un saņēmām starta sarakstu, kurā ieraudzījām, ka mums jāstartē kā 99. mašīnai," skaidro 58 gadus vecais sportists. "Tas ir ļoti bīstami, jo ātruma atšķirības starp mūsu un lēnākamajām mašīnām var būt pat 80-90 km/h. Vienreiz gandrīz ietriecos kādā džipā, kad braucu ar 130 km/h, bet viņš putekļos sāka bremzēt - to varēja redzēt televīzijā. Beigās viņi man pateica: jā, mēs kļūdījāmies, aizmirsām tevi ielikt pareizajā pozīcijā."

Steisijs stāsta, ka ar to viss nav beidzies, jo, ierodoties uz starta, ekipāžai tomēr nav ļauts braucienu sākt no normālās pozīcijas, jo visi nebija informēti par notikušo. 20 minūtes, spītējot valodas barjerai, esot notikušas pārrunas ar trases darbiniekiem, bet pa to laiku jau pagājis noteiktais laiks, kad Steisijam bija jāstartē.

"Viņi neko nedarīja," atzīst holandietis. "Mēs uzskatījām, ka braukt būtu pārāk bīstami. Pēc stundas organizatori mums sacīja, ka varam startēt pusotru stundu aiz pēdējās mašīnas. Viņi nesaprot, ka vadošo mašīnu ātrums ir ļoti liels, sevišķi smilšu posmos. Citi dalībnieki un arī skatītāji tobrīd negaidītu, ka trasē vēl braukšu es. Tas būtu pārāk bīstami."

Ekipāža nolēma izstāties, bet 13. pozīciju tai ļāva saglabāt. Nākamajos posmos atkal tika startēts un finišā gūta devītā vieta.

Steisijs atklāj, ka Dakaras rallija rīkotāji tagad viņam cenšas atvainoties, tomēr sportists neslēpj, ka ir ļoti dusmīgs. Pusgada garumā viņš astoņas stundas nedēļā esot trenējies, lai labāk sagatavotos šim startam, taču iznākums bijis nepatīkams, turklāt ne viņa vainas dēļ. Steisijs arī atzīst, ka nu jau aizsaulē esošais Dakaras rallija dibinātājs Tjerī Sabins par šobrīd notiekošo būtu sašutis.

"Viss rallijs ir slikti sarīkots," neslēpj Steisijs. "Šogad Dakarā startēju jau 12. reizi un varu pateikt, ka daudz kas nav pareizi. Bieži mums netika sniegta vajadzīgā informācija, daudzas lietas bija nelabi noorganizētas. Es nepieņemšu atvainošanos, jo viss tas ir pārāk komercializēts. Sabins savā kapā apgrieztos otrādi, ja to redzētu. Toreiz tas bija sports, nevis naudas pelnīšana, bet tagad viņi ar sacensību rīkošanu pelna naudu. Šis ir vissliktāk noorganizētās sacīkstes no visām, kur esmu braucis, ieskaitot mazos rallijus."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +4 [+] [-]

, 2017-01-18 17:37, pirms 7 gadiem
Dakāras rallijs noira, kad tika pārcelts uz Dienvidameriku. Tas pats 'Africa Eco Race' ir daudz skatāmāks tagad.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-18 18:06, pirms 7 gadiem
Rīkot Dakāras ralliju Dienvidamerikā ir kā rīkot Rīgas maratonu Kanāriju salās.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-18 20:37, pirms 7 gadiem
Dakāra ir āfrikas valsts galvaspilsēta, līdz ar to, nevis dakāras rallijs, bet gan Dienvidamerikas Gumball 5000 - piedalās ikviens, kas var samaksāt.