Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Folkreisa un autokrosa ziemas sezona sākusies ar "izdzīvošanas" cīņām Brenguļos

Juris Grīns
Juris Grīns

Folkreisa un autokrosa ziemas sezona sākusies ar "izdzīvošanas" cīņām Brenguļos
Ivo Gabrāns
Foto: autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa pirmajā posmā Brenguļu autotrasē uzvaru folkreisā guva ar 1. numuru braucošais Ivo Gabrāns. Autokrosa klasē, prognozēti, uzvarēja Ints Jeršovs ar pilnpiedziņas auto. Vētra, lietus un atkusnis sacīksti paredzami pārvērta izdzīvošanas cīņās, tomēr pirmie jaunās sezonas punkti sadalīti.

Folkreisā fināla pirmo starta rindu sasniedza Ivo Gabrāns, Ermīns Vācietis un Matīss Šadris. Visi trīs arī pārliecinoši sadalīja pirmās trīs pozīcijas fināla finišā – viņus neviens nespēja apdraudēt. Šadris sākotnēji bija gatavs cīņai ar Vācieti par otro vietu, taču Ermīns nostabilizēja savu pozīciju un guva otro vietu.

Tālākajās fināla pozīcijās norisinājās intensīva cīņas, kas ietvēri sevī gan avārijas, gan rezultātu maiņas par apdzīšanu dzelteno karogu zonā. Labākais no pārējiem – Guntars Gabrāns, gūstot ceturto vietu.

Folkreisa komandu vērtējumā pirmā vieta Kavita V komandai, kurā startēja Ivo, Guntars un Miks Gabrāni. Labākais juniors – Ivo.

Autokrosa klasē dienas dominējošie spēki septiņu dalībnieku konkurencē bija Ints Jeršovs un Andis Kļava, pārliecinoši gūstot pirmās divas vietas. Trešo pozīciju guva Krosa komisijas kausa debitants Raimonds Lastmanis. Arī krosā aizraujošas cīņas, sasistas mašīnas un atrakcijas skatītājiem.

Nākamais LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa posms notiks janvārī – jebkuri plāni nākamo posmu Vecpilī aizvadīt vēl decembrī ir atcelti laika apstākļu dēļ.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv