Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjova ekipāža izrauj uzvaru dramatiskā Žemaitijas rallija noslēgumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vorobjova ekipāža izrauj uzvaru dramatiskā Žemaitijas rallija noslēgumā
Vorobjova ekipāža ar "Mitsubishi Mirage"
Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Ļoti veiksmīgas sacensības Lietuvas rallija čempionātā aizvadījusi latviešu sportistu Jāņa Vorobjova un Ivo Pūķa ekipāžai, kas pēdējā ātrumposmā, pēc konkurentu neveiksmes, spēja nodrošināt sev uzvaru.

Titulētais un pieredzējušais Vorobjovs šogad pirmo sezonu brauc kopā ar Mārtiņa Sviļa bijušo stūrmani Ivo Pūķi. Iepriekšējās sacensībās viņi brauca ar citu auto, bet Žemaitijas rallijā pirmo reizi sezonā startēja ar "Mitsubishi Mirage", ko pilots veiksmīgi izmantoja jau 2016. gadā.

"Rally Žemaitija 2017" ietvaros vienas dienas laikā sportistiem bija jāveic deviņi grants ātrumposmi.

Jau ar pirmo ātrumposmu lielisku ātrumu demonstrēja mājinieks Vaidots Žala, kurš startēja ar "Mitsubishi Lancer Evo VIII". Lietuviešu pilota ekipāža bija vadībā no pirmā līdz pēdējam ātrumposmam, tomēr izšķirošajos kilometros pirmo vietu pazaudēja.

Vorobjovs un Pūķis ilgu laiku atradās otrajā pozīcijā un pēdējo dopu sāka ar vairāk nekā pusmionūtes deficītu, tomēr Žala pamanījās zaudēt vairāk nekā piecas minūtes, dodot iespēju latviešiem izcīnīt pirmo vietu Žemaitijas rallija absolūtajā vērtējumā.

Šķērsojot finišu, otrajā vietā ierindojās Vitauts Šveds ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kurš no Vorobjova ekipāžas atpalika 38 sekundes, kamēr trešo vietu sacensībās izcīnīja Dakaras rallija vairākkārtējs dalībnieks Benedikts Vanags ("Skoda Fabia R5").

Jāpiemin, ka Vorobjova un Pūķa duetam šī ir pirmā uzvara kādu rallija sacensību absolūtajā ieskaitē. Iepriekš viņi bija uzvarējuši tikai savā klasē.

Pirmajā desmitniekā iekļuva arī stūrmaņa Normunda Kokina ekipāža, kurā pilots ir krievu sportists Aleksandrs Mihailovs ("Mitsubishi Lancer Evo X"). Viņiem sestā vieta Žemaitijas rallijā.

"Rally Žemaitija 2017" rezultāti

VietaEkipāžaAutoRezultāts
1.Vorobjovs/Pūķis Mitsubishi Mirage59:49.20
2.Šveds/SakalausksMitsubishi Lancer Evo X+38.50
3.Vanags/VičkačkaiteSkoda Fabia R5+1:11.60
4.Vaškis/PaškevičsMitsubishi Lancer Evo IX+3:54.00
5.Šiugždinis/TaraileMitsubishi Lancer Evo IX+3:56.80
6.Mihailovs/Kokins Mitsubishi Lancer Evo X+4:27.20
7.Žala/ŽalaMitsubishi Lancer Evo VIII+4:52.50
8.Firants/ValiulisBMW 325+6:16.10
9.Požerinis/ŠmigelsksMitsubishi Lancer Evo VIII+7:05.60
10.Gelūns/VeršinsksMitsubishi Lancer Evo VIII+7:08.90

Pilni rezultāti: LRČ