Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Organizators: "Šogad ralliju Saldū uztaisījām pavisam savādāku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Organizators: "Šogad ralliju Saldū uztaisījām pavisam savādāku"
Foto: Raimonds Bērziņš, 4rati.lv

1.jūlijā Saldū un Saldus novadā startēs minirallijs “Saldus 2017”, kurš būs Latvijas kausa izcīņas trešais posms. Miniralliju organizē biedrība “EVE autosports” sadarbībā ar Saldus novada domi, Saldus TIKS un LAF SAK.

Minirallijā “Saldus 2017” dalībniekiem būs jāaizvada seši ātrumposmi, kas tiks sadalīti divās sekcijās. Kopējā distance paredzēta 80 km, no kuriem papildsacensību distance būs nepilni 15 km.

Par plānoto sacensību norisi stāsta rallija “Saldus 2017” organizators Gatis Krastiņš – “Rallija atklāšana un starts tiks dots tieši no Saldus pilsētas centra. Atklāšanas ceremonija norisināsies no 11:30 un pirmā ekipāža no rallija podiuma startēs 12:00. Dalībnieki dosies uz Zvārdes pagastu, kur PS/1 LATAUTO.LV starts paredzēts 12:40, pēc neliela pārbrauciena sekos PS/2 SALDUS RADIO un turpat arī PS/3 EVE AUTOSPORTS. Pēc aizvadītajiem trijiem ātruma posmiem noslēgsies rallija pirmā sekcija. Starp pirmo un otro sekciju paredzēts stundu garšs servisa parks, kurā būs atļauta riepu maiņa un degvielas uzpilde. Otrā minirallija sekcija norisināsies turpat Zvārdes pagastā, dalībniekiem būs jāveic tā pati distance, PS/4 WIN-DOOR SYSTEMS, PS/5 ASL un noslēdzošais PS/6 XL ENERGY DRINK. Visi ātruma posmi tiks aizvadīti uz grants ceļiem. Rallija finiša ceremonija paredzēta no 16:00 un dalībnieku apbalvošana 18:00.”

Rallija dienā no 11:30 Saldus radio 107.9 tiešraidē būs dzirdama atklāšanas ceremonija un visa ceremoniālā starta procedūra. Online rezultāti būs pieejami "4rati.lv". Tāpat plānojam live video tiešraides gan no atklāšanas, gan no kāda ātruma posma.

“Šogad ralliju uztaisījām pavisam savādāku, kāds tas bija salīdzinot ar “Saldus 2016″. Tam ir divi iemesli, šogad rallijs ir vienkāršāks un saprotamāks dalībniekiem, kā arī daļēji tas ir ģenerālmēģinājums Latvijas rallijsprinta čempionāta noslēdzošajam posmam, kurš norisināsies Saldū 30. septembrī. Joprojām uzskatu, lai arī kāda mēroga rallijs tiek organizēts, tas ir jāparāda pilsētai un atbalstītājiem, tāpēc arī šoreiz esam piestrādājuši pie atklāšanas un finiša procedūras pašā Saldus sirdī.” stāsta G.Krastiņš un lūdz dalībniekus savlaicīgi reģistrēties.

Izmantotie resursi:
4rati.lv