Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

M-Sport rallija komanda būvē elektrisko rallija mašīnu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

M-Sport rallija komanda būvē elektrisko rallija mašīnu
"Ford Fiesta R5" rallija auto
Foto: tryfrustol.no

Kā ziņo autosport.com, tad pasaules rallija čempionāta (WRC) M-Sport komanda sākusi darbu pie elektriskās rallija mašīnas būvniecības.

Jaunā mašīna, visticamāk, tiks būvēta uz ''Ford Fiesta R5'' bāzes, un tā būs paredzēta vienas dienas rallijam. M-Sport komandas vadītājs vēlas noskaidrot, cik garu distanci šāds auto var veikt, izmantojot elektrību.

''Mēs vienmēr meklējam veidus, kā izaicināt sevi. Šobrīd nevaru jums sniegt tehniskās nianses, jo mēs paralēli strādājam ar citām kompānijām, ar kurām esam parakstījuši vienošanos par līguma detaļu neizpaušanu. Ja viss notiks, kā plānots, ceru, ka šādu elektrisko rallija mašīnu varēs izmēģināt jau šogad. Ja jūs paskatāties uz modernajām elektriskajām mašīnām, tad tās bez uzlādes spēj nobraukt 300 – 350 jūdzes,'' saka Malkolms Vilsons.

Vilsons piebilst, ka šobrīd šis auto nebūs paredzēts WRC čempionātam, tāpēc šobrīd M-Sport ir ieinteresēts tajā, lai uzbūvētu elektrisko rallija mašīnu, kas spētu uzvarēt vienas dienas rallijos, kā arī komanda grib uzbūvēt auto, kuram būtu konkurētspējīga cena.

Izmantotie resursi:
Autosport