Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Biķernieku rallijkrosa trase atzīta par 2016. gada labāko inženierbūves rekonstrukciju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Biķernieku rallijkrosa trase atzīta par 2016. gada labāko inženierbūves rekonstrukciju
Foto: www.bksb.lv

Š.g. 6. martā notika skates ''Gada labākā būve Latvijā 2016'' fināls un uzvarētāju apbalvošana. Nominācijā ''Inženierbūves rekonstrukcija'' uzvarēja CSDD Biķernkieku rallijkrosa trase.

Uzvara vienā no nominācijām nozīmē to, ka Biķernieku rallijkrosa trasei augstu novērtējumu devuši ne tikai autosportisti, bet arī būvniecības nozares eksperti un žūrija, kuras sastāvā bija 33 būvniecības industrijas nevalstisko organizāciju izvirzīti pārstāvji – praktiķi, mācībspēki u.c. eksperti. Konkurss "Latvijas Būvniecības gada balva" notiek 3.reizi. To organizē žurnāli "Latvijas Būvniecība" un "Latvijas Architektūra". Konkursam ir desmit nominācijas, un 2016.gada konkursam pavisam tika pieteikti 88 dažādi objekti.

Atgādināsim, ka 2016.gadā šajā trasē pirmo reizi tika aizvadīts Pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā pirmo uzvaru rallijkrosā izcīnīja deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs,

Jāatzīmē, ka pēc sezonas Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) Bezceļu komisijas (Off-road Commission) galā pasākuma laikā tika paziņots FIA novērotāju ziņojums, kurā pērn Rīgā notikušās sacensības "Neste World RX of Latvia" atzītas par labāko Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu 2016. gada sezonā.

''Liels prieks, ka izdevies attaisnot mums piešķirto uzticības kredītu, un visai pasaulei parādīt, cik brīnišķīga vieta ir Latvija. Esmu pateicīgs mūsu sadarbības partneriem Neste, Lattelecom, Live Riga, Porsche centrs Rīga, LR Izglītības un zinātnes ministrija un CSDD, kā arī ikvienam, kas veltījis savu darbu, izdomu, entuziasmu un laiku, lai leģendārajā Biķernieku trasē varētu sarīkot šāda līmeņa sacensības, pulcējot ievērojamākās autosporta personības. Prieks arī par skatītāju tūkstošiem – zinu, ka pilnās tribīnes sacensību laikā braucējiem radīja neaizmirstamas emocijas! Esmu lepns, ka kopīgiem spēkiem spējām sasniegt augstāko novērtējumu, apsteidzot tādas rallijkrosa lielvalstis kā Zviedrija, Lielbritānija, Francija un Norvēģija!” tā "RA EVENTS" direktors Raimonds Strokšs.

Izmantotie resursi:
bksb.lv