Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Petransels uzvar un apdzen Al-Atiju, drāma Dakaras moto klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Petransels uzvar un apdzen Al-Atiju, drāma Dakaras moto klasē
Stefans Petransels
Foto: REUTERS/Scanpix

Ar Stefana Petransela uzvaru vieglo auto klasē otrdien noslēdzās Dakaras rallija desmitais posms, kā rezultātā "Peugeot" pilots kopvērtējumā pakāpies uz otro pozīciju. Savukārt dramatiski notikumi risinājās motociklu ieskaitē, kur neveiksmes piemeklēja vairākus vadošos braucējus un pārliecinošā vadībā nokļuvis "KTM" rūpnīcas pārstāvis Matiass Valkners.

Pirmdien sportisti no Bolīvijas ieradās Argentīnas teritorijā, tomēr ātrumposmu atcēla nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ. Rallijreids atsākās otrdien, kad no Saltas uz Belēnu bija jāveic 795 km pārbrauciena režīmā un jāmēro 372 km garš ātrumposms.

Moto klasē līdz šim notika ļoti sīva cīņa par pirmo pozīciju, jo pirmie seši braucēji iekļāvās mazāk par desmit minūtēs. Ātrumposma otrajā daļā apmaldījās vairums no viņiem - Kevins Benavidess ("Honda"), Tobijs Praiss ("KTM"), Žoans Bareda ("Honda") un Antuāns Meo ("KTM"). No līderiem ātrumposmu bez aizķeršanās veica tikai Matiass Valkners ("KTM") un tuvu tam bija arī līdzšinējais līderis Adrians van Beverens ("Yamaha"), kurš nieka trīs kilometrus pirms finiša piedzīvoja kritienu, laužot atslēgas kaulu, kā arī gūstot krūškurvja un mugurkaula savainojumus. Tas viņam liedza ceļu turpināt.

Savukārt kopvērtējumā krasi mainījusies situācija, jo vadību pārņēmis Valkners, turklāt viņam uzreiz izdevies iekrāt gandrīz 40 minūšu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Otrajā vietā pašlaik seko Bareda, turpat arī Benavidess, Faress un Praiss. Šie četri sportisti iekļaujas nedaudz vairāk kā desmit minūšu robežās, vairāk pazaudēja Meo, kurš pašlaik sestais.

Kvadriciklu ieskaitē ātrāko laiku sasniedza Nikolass Kaviljaso ("Yamaha"), tikmēr kopvērtējumā līderim Ignacio Kasalem ("Yamaha") jau vienas stundas un 40 minūšu pārsvars pār tuvāko sekotāju.

Vieglo auto kategorijā ātrākais bija Stefans Petransels ("Peugeot"), kurš sestdien notikušajā septītajā posmā, izvairoties no konkurenta, avarēja un tuksnesī pavadīja vairāk nekā pusotru stundu, pirms auto izdevās savest braucošā kārtībā. Kopvērtējumā otrdienas ātrumposmā viņš aizsteidzās garām Naseram Al-Atijam ("Toyota"), pakāpjoties uz otro pozīciju, taču atlikušo četru dienu laikā nebūs viegli panākt Dakaras rallija līderi Karlosu Sainsu ("Peugeot"), kurš, lai gan saņēmis sodu par uztriekšanos vienam no kvadriciklu klases dalībniekiem, tomēr ir visai droši priekšā - spānim iekrāts 51 minūtes pārsvars

Smago automobiļu klasē desmitajā posmā uzvarēja Tons van Genugtens ("Iveco"), kuram tikai 33 sekundes zaudēja Federiko Viljagra ("Iveco"). Līdz ar to Viljagram izdevās atgūt uzreiz 20 minūtes no Dakaras rallija līdera Eduarda Nikolajeva ("Kamaz"), kurš tagad vairs tikai 25 minūtes priekšā. Trešo vietu kopvērtējumā saglabā Siarhejs Vjazovičs ("MAZ"), tomēr šī sportista deficīts līdz līderim jau pārsniedz četras stundas.

Trešdien Dakaras rallijā dalībnieki veiks posmu no Belēnas uz Fiambalu. Motociklu un kvadriciklu klasēm būs jāveic 484 km pārbrauciens, kamēr automobiļu ieskaitēs - 746 km. Savukārt ātrumposms visiem būs 280 km garš.

Kopvērtējums pēc 10. posma

Moto:

VietaBraucējsMotociklsRezultāts
1.Matiass ValknersKTM32h21m03s
2.Žoans BaredaHonda+39m42s
3.Kevins BenavidessHonda+41m23s
4.Džerards FaressKTM+47m46s
5.Tobijs PraissKTM+50m18s
6.Antuāns MeoKTM+1h03m35s
7.Rikijs BrabeksHonda+1h21m37s
8.Stefans SvitkoKTM+1h25m09s
9.Pablo KvintanillaHusqvarna+1h30m24s
10.Žonijs ObērsGas Gas+1h40m57s

Auto:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Karloss SainssPeugeot32h10m53s
2.Stefans PetranselsPeugeot+50m35s
3.Nasers Al-AtijaToyota+1h12m46s
4.Bernhards ten BrinkeToyota+1h22m15s
5.Žinels de ViljēToyota+1h22m48s
6.Jakubs PržigonskisMini+2h29m11s
7.Halids Al KasimiPeugeot+2h51m46s
8.Martins ProkopsFord+4h18m21s
9.Peters van MerksteijnsToyota+5h33m14s
10.Sebastians HalpernsToyota+7h40m39s

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro