Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Štūbe neapmierināts pamet Eiropas autokrosa čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārais Štūbe neapmierināts pamet Eiropas autokrosa čempionātu
Bernds Štūbe. Foto: decrozz.nl

Pēc Eiropas autokrosa čempionāta jauno noteikumu pieņemšanas, kas paredz SuperBuggy un Buggy 1600 mono riepu izmantošanu un visām klasēm vienu degvielas piegādātāju, noskaidrots lielākais sportiskais zaudējums – čempionātu pamet Bernds Štūbe.

Čehu autokrosa mājas lapā autokrosar.cz desmitkārtējais Eiropas čempions Štūbe izteicis neapmierinātību ar jaunajiem noteikumiem, tāpēc neplāno startēt nākamā gada čempionātā. Vācietis plāno cīņu Nīderlandes čempionātā, kā arī čehu medijam izteicis cerību par startu atsevišķos Čehijas čempionāta posmos.

Jau ziņojām, ka ievērojami izmainīti Eiropas autokrosa čempionāta noteikumi, pret ko pamatīgu protesta vētru izraisīja vadošie SuperBuggy klases braucēji. Tajā pašā laikā daudzi citi klases sportisti ir ļoti apmierināti ar veiktajām izmaiņām, to skaitā, kā vēstījām, arī Latvijas SuperBuggy braucējs Juris Kuļikovskis.

Štūbes demisiju var tulkot dažādi. Vieni teiks – tas vairs nebūs īsts čempionāts bez pēdējās desmitgades galvenā varoņa. Citi teiks – beidzot čempionātā būs pamatīga cīņa par uzvaru, noejot no skatuves visas uzvaras sagrābušajam līderim. Vieni teiks – nākamais čempiona tituls nebūs tik vērtīgs, jo nebūs Štūbes, ko sakaut. Citi teiks – kas tas vispār par līderi un, ar kādām metodēm viņš uzvarējis, ja atliek pamainīt noteikumus un viņš padodas.

Būs interesanti vērot, kurus sportistus vēl zaudēs čempionāts un, attiecīgi, kādi būs nākamie klašu līderi.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv