Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: ''Ja turpināšu braukt WRC, tad darīšu to ar M-Sport komandu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē: ''Ja turpināšu braukt WRC, tad darīšu to ar M-Sport komandu''
Sebastjans Ožjē
Foto: atworld

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika startēs pasaules rallija čempionāta (WRC) Austrālijas rallijs. Iespējams, tieši šī posma laikā mēs varēsim uzzināt Sebastjana Ožjē nākamā gada plānus.

Nesen pieckārtējais WRC čempions Ožjē atzina, ka uz nākamo sezonu saņēmis piedāvājumu gan no M-Sport, gan arī no ģimenes, tāpēc pastāv iespēja, ka franču braucējs arī varētu izlaist nākamo sezonu. Lai arī vasaras vidū diezgan daudzi prognozēja, ka Ožjē varētu atgriezties ''Citroen'', šobrīd šis variants netiek izskatīts.

Šobrīd joprojām ir neskaidrs jautājums par to, vai WRC atgriezīsies ''Ford'' rūpnīca, kas varētu diezgan būtiski palīdzēt M-Sport. WRC radio balss Kolins Klarks pēdējā savā intervijā atzina, ka, visticamāk, ''Ford'' tomēr atgriezīsies WRC, kas nozīmētu to, ka lielāka iespēja būtu tam, ka Ožjē paliktu rallijā. Ožjē vairākās intervijās ir teicis, ka varētu turpināt braukt M-Sport komandā, ja tai atkal pilnvērtīgu atbalstu sniegs ''Ford'', jo pēdējos gados M-Sport ir privāta komanda ar nelielu rūpnīcas atbalstu.

Nesen Sebastjans franču portālam lequipe.fr atzina, ka viņš ir izlēmis, ko darīs nākamgad. ''Zinu, ko darīšu nākamgad, bet pirms es to paziņošu, likšu jums vēl nedaudz pagaidīt. Viena lieta ir skaidra – ja turpināšu braukt WRC, tad darīšu to ar M-Sport,'' tā Sebastjans Ožjē, kurš Velsas WRC rallijā nodrošināja sev piekto čempionu titulu, kā arī palīdzēja M-Sport komandai izcīnīt ražotāju kausu.

Kā savā intervijā minēja Klarks, tad viņš domā, ka Ožjē vismaz uz vēl vienu gadu paliks WRC rallijā, jo Austrālijā, sniedzot intervijas, Ožjē neakcentē to, ka šis varētu būt viņa pēdējais rallijs.

Austrālijas WRC rallijs sāksies naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika. Atgādināsim, ka Shakedown posmā ātrāko laiku uzrādīja Tjerī Noivils no ''Hyundai'' vienības. Šobrīd beļģu pilots WRC kopvērtējumā cīnās ar igauni Otu Tanaku.

Izmantotie resursi:
L'ÉQUIPE - L'actualité du sport en continu.