Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ tiks aizvadīts Latvijas rallija čempionāta noslēdzošais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Šonedēļ tiks aizvadīts Latvijas rallija čempionāta noslēdzošais posms
Jānis Vorobjovs
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Šajā nedēļas nogalē norisināsies Latvijas rallija čempionāta sezonas noslēdzošais posms Rallijs Latvija 2014. Rallijs šogad vienkopus pulcinājis piecas dažādas autosporta disciplīnas un apliecinās nosaukumā ietverto Latvijas vārdu, jo trīs dienu laikā ātrumposmi paredzēti četru pilsētu – Tukuma, Jūrmalas, Rīgas un Cēsu – apkārtnē.

Latvijas rallija čempionāta sezonas izšķirošais posms

Rallijs Latvija ceremoniālais starts paredzēts sestdien plkst. 12:00 Jūrmalā pie ūdens atrakciju centra Līvu Akvaparks. Pirmās sacensību dienas laikā ātrumposmi ar grunts segumu paredzēti Tukuma pusē, bet asfalta seguma pilsētas ātrumposmi plānoti Ķemeros, Dzintaros un dienas izskaņā arī kompleksajā sporta bāzē Biķernieki. Biķerniekos autosportistiem paredzēti četri ātrumposmi, un trases aplis būs jāveic abos pulksteņrādītāja virzienos. Rallija otrās dienas starts noteikts plkst. 10:15 Cēsu pilsētā, kuras apkārtnē sportisti veiks vēl sešus atlikušos ātrumposmus. Rallijs Latvija svinīgā apbalvošanas ceremonija plānota plkst. 15:30 Cēsu pils laukumā.

Vēl četras sacensības papildus Latvijas rallija čempionāta posmam

Rallijs Latvija bez Latvijas rallija čempionāta (LRČ) ieskaites pulcēs vēl četru autosporta disciplīnu pārstāvjus. Tā vēsturisko automobiļu regularitātes rallijs sāksies jau piektdien plkst. 21:00, kad startēs sacensību pirmais regularitātes posms Biķernieku trasē, bet noslēgsies sestdien, kad dalībnieki būs veikuši visu plānoto distanci. Sestdien Biķerniekos un Jūrmalā apmeklētāji varēs vērot minirallija sacensības, kuru laikā autosportistiem būs jāveic seši ātrumposmi. Tikmēr svētdien rallijam piepulcēsies arī rallijsprinta dalībnieki, kuri ātrumposmos dosies pēc rallija dalībniekiem. Tāpat svētdien Cēsīs paredzēts arī rallija supersprinta čempionāta priekšpēdējais posms.

Kur iegādāties ieejas biļetes

Rallijs Latvija ieejas biļetes iespējams iegādāties vairākās Hydroscand tirdzniecības vietās visā Latvijā. Skatītāja komplekts vienai personai maksā 8,00 eiro, savukārt līdzvērtīgs komplekts divām personām – 15,00 eiro. Pie ieejas ātrumposmā būs iespējams iegādāties arī vienreizēju ieejas biļeti, kas maksās 4,00 eiro. Plašāka informācija par biļešu veidiem un to tirdzniecības vietām pieejama Rallijs Latvija interneta mājaslapā LRČ

Rallija ātrumposmu kartes

Rallijs Latvija karti ar atzīmētiem ātrumposmiem jau šobrīd iespējams apskatīt rallija interneta mājaslapā LRČ Apmeklētāji, kuri būs iegādājušies Skatītāja komplektu, līdz ar to saņems drukātu Skatītāja ceļvedi – tajā pārskatāmā formātā ir atzīmēti ne tikai ātrumposmi, bet iekļauti arī skatpunktu apraksti, ātrumposmu starta un finiša laiki, kā arī cita noderīga informācija.

Rallija rezultāti un jaunumi

Rallijs Latvija rezultātus varēs aplūkot oficiālajā interneta mājaslapā LRČ, kas īpaši pielāgota arī mobilajām ierīcēm. Tur atradīsiet arī visus sacensību dokumentus, kas palīdzēs orientēties rallija norises gaitā. Tāpat nedēļas nogales laikā par jaunumiem informēsim Rallijs Latvija sociālo tīklu kontos Twitter @RallijsLatvija un Facebook /RallijsLatvija.

Rallija radio

Rallijs Latvija laikā jau no piektdienas pēcpusdienas par notiekošo ātrumposmos informēs Latvijas rallija čempionāta oficiālais interneta radio un tā korespondenti Uldis Kaņeps-Kalniņš, Oskars Kaņeps-Kalniņš un Viesturs Saukāns. Savukārt par rezultātiem un oficiālajiem Rallija centra paziņojumiem no studijas Jūs informēs Andris Grīnvalds.

Rallijs Latvija video tiešraide

Sadarbībā ar Latvijas mobilais telefons (LMT) šogad būs unikāla iespēja rallija notikumus skatīties savā viedtālrunī un internetā – m.lmt.lv: Lapa nav atrasta Tiešraidē tiks pārraidīti notikumi no pilsētas ātrumposma Jūrmalā un LMT Autosporta Akadēmija sportistu rallija automašīnām, kā arī dienas labāko momentu apskati. Ieslēdz savu viedtālruni, planšeti vai datoru un rallija notikumus vēro neatkarīgi no vietas, kur atrastos – trases malā, mājās, ciemos vai birojā.

Globālā pozicionēšanas sistēma

Rallijs Latvija dalībnieku gaitām varēs sekot, izmantojot globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) sniegtās iespējas, kādas sava darba nodrošināšanai izmanto arī sacensību tiesneši. Skatītāji kartē varēs redzēt, kur tieši atrodas autosportistu automašīna un ar kādu ātrumu tā attiecīgajā mirklī pārvietojas. Saite uz GPS izsekošanu atrodama LRČ

Skatītāju drošība

Rallijs Latvija rīkotājs biedrība RLV visiem skatītājiem atgādina, ka, lai arī cik daudz spēka tiek veltīts, lai autosportā veicinātu drošību, tas joprojām ir ļoti dinamisks sporta veids ar augstu bīstamības pakāpi. Visi apmeklētāji tiek lūgti būt maksimāli piesardzīgi, vienmēr ievērot izvietotās drošības norādes un sekot rallija oficiālo personu norādījumiem, kā arī pievērst uzmanību apkārt notiekošajam un parūpēties ne tikai par savu, bet arī par līdzcilvēku drošību.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts,
RA Events