Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

J.Vorobjova stūrmanis Mālnieks ar automašīnām uz ''Tu'' gan ikdienā, gan brīvajā laikā

J.Vorobjova stūrmanis Mālnieks ar automašīnām uz ''Tu'' gan ikdienā, gan brīvajā laikā
Andris Mālnieks
Publicitātes foto

Šī rallija sezona iesākās ar jaunām izmaiņām Jāņa Vorobjova ekipāžas sastāvā. Par slavenā rallija braucēja stūrmani kļuva Andris Mālnieks, kurš 2013. gada sezonā startēja kopā ar toreizējo Okartes Autosporta Akadēmijas pilotu Emīlu Blūmu un izcīnīja Latvijas vicečempiona titulu R2 klasē.

Arī ikdiena Andrim paiet ciešā saskarē ar automašīnām. Darba dienās Andris ir sludinājumu portāla LATAUTO.LV komandas vadītājs, un ir pārliecināts, ka viņa misija ir padarīt automašīnu pirkšanu un pārdošanu internetā maksimāli ērtu.

Tieši šobrīd Andris ir tikai soļa attālumā no sava lielākā karjeras sasnieguma autosportā – Latvijas čempiona titula, tāpēc piedāvājam nelielu interviju ar viņu tikai pāris dienas pirms noslēdzošā Latvijas rallija čempionāta posma - rallija „Latvija".

Vai nav par daudz – gan darba dienas, gan brīvais laiks paiet saistībā ar auto un autosportu?
Nē, man tas ļoti patīk un esmu apmierināts ar savu izvēli. Rallijs, protams, aizņem daudz laika, tomēr esmu šajā sezonā ļoti daudz ieguvis, novēlētu ikvienam šādu pieredzi iegūt nepilna gada laikā. Šosezon grūtākais periods bija tad, kad ralliji bija sešas nedēļas nogales pēc kārtas, kas prasīja lielu koncentrēšanos. Tajā pat laikā bija jāmāk arī atslābināties un atpūsties no tā visa. Jāsaka paldies ģimenei, kura ir ļoti saprotoši un mani atbalsta.

Saki, kādēļ tieši Jānis Vorobjovs? Kurš kuru izvēlējās?
Laikā, kad braucu kopā ar Emīlu Blūmu, Jānis bija Emīla treneris un stenogramma, kuru apguvām, bija ļoti līdzīga Jāņa lietotajai stenogrammai. Sadarbība ar Emīlu beidzās un nolēmu pazvanīt Jānim, apvaicāties, vai kādam no klientiem nav vajadzīgs stūrmanis. Izrādījās, ka tieši tajā brīdī Jānis meklēja stūrmani pats sev un tīras sagadīšanās pēc biju piezvanījis īstajā brīdī. Tā arī aizsākās mūsu sadarbība.

Kā ir pagājusi šī sezona? Vai ir izdevies sastrādāties ar Jāni, saprast un pielāgoties viņa braukšanas stilam?
Jānis jau mani sākumā brīdināja, ka viegli nebūs, un varu to tikai apstiprināt. Tomēr es to tā arī pieņēmu – kā pilnīgi jaunu pieredzi, daudz mācījos un centos izpildīt prasīto. Domāju, ka mūsu rezultāti liecina par to, kā tas ir izdevies. Tikai šobrīd varam teikt, ka esam tā pa īstam sastrādājušies. Aizvadīti aptuveni 15 ralliji, rallijsprinti un tikpat daudz, un pat vairāk, treniņi.

Cik daudz laika jūs pavādāt treniņos?
Treniņiem pieejam ļoti nopienti, tie tiek aizvadīti pirms katra rallija. Nopietni tādā ziņā, ka tiek ņemti laiki, analizēti cipari, kā arī regulēta automašīna un testētas dažādas riepas. Pateicoties treniņiem vien, šogad esam spējuši finišēt rallijos, kuros iespējams būtu radies kāds tehnisks defekts, kas tika novērsts jau treniņu procesā.

Vai ir gadījušies kādi kuriozi?
Kuriozi nav bijuši, bet mans patīkamākais piedzīvojums šogad Viduslatvijas rallijsprintā bija iespēja pakonsultēt Oskaru Bārtuli saistībā ar veicamajiem stūrmaņa pienākumiem. Tā kā pats amatieru līmenī spēlēju hokeju, tad tas man bija liels pagodinājums.

Ar kādām sajūtām gaidi Latvijas ralliju? Šajā rallijā izšķirsies N4 čempiona tituls, kura galvenie pretendenti esat jūs ar Jāni.
Man personīgi šis būs viens no svarīgākajiem startiem manā stūrmaņa karjerā un es noteikti nervozēšu visvairāk no visiem (smejas). Tā kā tas ir mans mājas rallijs (Andris ir no Cēsīm – aut.) ,un tas ies burtiski pāris kilometru no manām lauku mājām, tad ceru, ka tas noteikti man palīdzēs.

Vai arī nākamajā sezonā turpināsiet startēt kopā?
Es noteikti labprāt vēlētos turpināt šo sadarbību, jo, kā jau teicu, tas, ko esmu ieguvis šīs sezonas laikā, ir ļoti daudz, vēlos noteikti vēl turpināt apgūt un pieslīpēt prasmes. Gribu izmantot iespēju un pateikt Jānim lielu paldies par pacietību un ieguldīto darbu mani mācot, es to ļot augstu novērtēju.

Pastāsti, cik sen tu jau esi autosportā?
Sāku ar žurnālistu rallijiem sešu, septiņu gadu garumā, kur man liels paldies jāsaka Mārtiņam Dzenītim. Vēlāk pasēdēju blakus Jānim Krickim dažās road sacensībās, un rallijsprintā. Tad jau aizsākās sadarbība ar Emīlu Blūmu. Un tagad esmu nonācis šeit – startēju kopā ar vienu no zināmākajiem Latvijas rallija braucējiem.

Minēji, ka autosports aizņem daudz laika, vai tas netraucē darbam?
Tā kā strādāju auto sludinājumu portālā, tad mans darbs ir ļoti mobils un varu to darīt arī neesot birojā, ko arī izmantoju. Nereti pēc testiem vai rallija viesnīcā sēžos pie datora, lai paveiktu savus pienākumus. Jāsaka, ka man ir paveicies ar lielisku komandu, kas saprot manu aizraušanos.

Cik daudz auto sludinājumus vidējais Latvijas vīrietis ikdienā izskata?
Vidējais latviešu vīrietis nevarētu uzskatīt savu dienu par izdevušos, ja nebūtu apskatījis vismaz 7 - 8 sludinājumus (smejas).

Un tu pats?
Esmu ļoti augstu virs vidējā – vismaz 50 dienā (smejas).