Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijā ziemā notiks Eiropas rallija čempionāta posms

Latvijā ziemā notiks Eiropas rallija čempionāta posms
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4Speed.lv

2013.gada februāra sākumā – no 1. līdz 3.februārim Liepājas, Ventspils un Kuldīgas ceļos – norisināsies Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrais posms "Liepāja - Ventspils", šodien informēja sacensību organizatori.

Eiropas rallija čempionāta Latvijas posmā norisināsies arī divi Latvijas etapi (trases kopējais garums Latvijas posmā būs 240 kilometri, bet Latvijas rallija čempionāta nolikumā viena posma garums paredzēts līdz 120 kilometriem). Kā uzsvēra organizatori, Latvijas sportistiem, ja pirmajā sacensību dienā viņi izstāsies, būs iespēja startēt arī nākamajā, jo tad norisināsies jau nākamais Latvijas čempionāta posms.

Turklāt Latvijas pārstāvjiem šī būs lieliska iespēja samērot spēkus ar spēcīgākajiem ERC braucējiem. Šosezon par ERC čempiona titulu vienu posmu pirms beigām (tas notiks oktobra beigās) jau nodrošinājis soms Juho Haninens.

Eiropas rallija čempionāta Latvijas posmu 59 valstīs demonstrēs arī kanāls "Eurosport". Jāpiebilst, ka Eiropas rallija čempionātam ir sena vēsture – tas notiek kopš 1953.gada, tādejādi nākamgad svinēs 60 gadu jubileju. Ar Latviju līgums noslēgts uz vienu sezonu, taču, ja sadarbība būs veiksmīga, tā varētu turpināties.

Jāpiebilst, ka ar 2013. gadu ERC piedzīvo būtiskas izmaiņas savā sportiskajā formātā. Ar Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) lēmumu, čempionāta rīkošana uz nākamajiem 10 gadiem uzticēta "Eurosport Events", kas iepriekš izveidojis veiksmīgo Intercontinental Rally Challenge (IRC) projektu, kas uzskatāms par otro spēcīgāko rallija čempionātu pasaulē. Turpmāk šie divi čempionāti (ERČ un IRC) tiks apvienoti, par pamatu ņemot tieši IRC formātu, radot spēcīgu, skatītājiem aizraujošu rallija sezonu.

Ideja par Latvijas posmu pirms gada radās "RA Motosport" komandas direktoram Raimondam Strokšam. Viņš atzina, ka sākumā daudzi viņam nav ticējuši, taču viņš nav padevies un savu ieceri realizējis. Eiropas rallija čempionāta Latvijas posma sacensību direktors būs LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

ERC 2013. gada sezonas kalendārs vēl ir jāapstiprina Starptautiskajai Automobiļu Federācijai, taču šībrīža projekts paredz, ka tas iesāksies ar "Jännerrallye", kas no 3. līdz 5. janvārim norisināsies Austrijā, kam sekos ziemas rallijs Kurzemes reģionā.


, 2012-10-16 17:24, pirms 12 gadiem
Oho, tad cerība Latvijā ieraudzīt jaunākās paaudzes rallija tehniku. Lai tikai tā ziema būtu ...
, 2012-10-16 18:02, pirms 12 gadiem
Un kur palika Talsi? :O ventspili neviens rallija čempionāta posms nenotiek.. bet ir iekšā!!! Talsu rallijs ir viens no labākajiem!!!!!

manas domas!!!
, 2012-10-16 18:39, pirms 12 gadiem
Talsi, visticamāk, šogad šī pasākuma dēļ tiks izlaisti
, 2012-10-16 18:53, pirms 12 gadiem
Tik tas reģions tāds, kur 1.februārī drīzāk varētu būt ne ziema, bet pļura. Un ja vēl būs daudz dalībnieku, tad būs problēmas.
, 2012-10-16 19:22, pirms 12 gadiem
Nu tas ir patīkams pārsteigums man, ka pasākums notiks Ventspils tuvumā (pats esmu ventspilnieks)
, 2012-10-16 21:22, pirms 12 gadiem
cik bieži februāra sākumā kurzemes piejūras rajonā ir ziemas rallijam atbilstoši laika un ceļa apstākļi?
, 2012-10-16 21:40, pirms 12 gadiem
Ar Ventspils un Liepaajas paliidziibu izdevaas ieguut sho posmu, taapeec arii tur notiks. Visi jau apzinaas ka droshaak buutu organizeet Aluuksnes un Gulbenes pusee, bet kursh maksaa, tas pasuuta muuziku
, 2012-10-16 22:36, pirms 12 gadiem
Vai Ventspils (Lembergs) šo posmu finansiāli atbalsta? Liepājas dome dod reāli finansiālu atbalstu, bet nekas nav dzirdēts par V-pili.
, 2012-10-16 22:40, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Vai Ventspils (Lembergs) šo posmu finansiāli atbalsta? Liepājas dome dod reāli finansiālu atbalstu, bet nekas nav dzirdēts par V-pili.
Jā, atbalsta, jo savādāk rallijs nesauktos Liepāja - Vpils
Cik šon sapratu, tad V-pils bija pirmie, kas jau pēc pirmās tikšanās pateica - cik, kam ko dot
, 2012-10-16 22:43, pirms 12 gadiem
ard rakstīja: Tik tas reģions tāds, kur 1.februārī drīzāk varētu būt ne ziema, bet pļura. Un ja vēl būs daudz dalībnieku, tad būs problēmas.
Nu mūsu pusē vispār tādas ziemas ir labi ja pāris nedēļas. Pat tā pļura nav. Viss kas nonāk līdz zemei uzreiz izkūst. cik ziemu pēdējos gados nav bijis, kad stabila sniega kārta tā arī pa īstam neizveidojas. Februāra beigās jau var vilkt ārā vasaras apavus.
Ja kāds sniegs parādīsies, tad visticamāk tas varētu arī būt Janvāra beigās vai Februāra sākumā.
, 2012-10-16 22:44, pirms 12 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Jā, atbalsta, jo savādāk rallijs nesauktos Liepāja - Vpils
Cik šon sapratu, tad V-pils bija pirmie, kas jau pēc pirmās tikšanās pateica - cik, kam ko dot
Jasna. Vienkārši bija dzirdēts ka Liepājas dome piešķīrusi naudu, valdība piešķīrusi, bet būšu palaidis gar ausīm par V-pili.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.