Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Vecpilī iestādīts leģendārais ķirsītis

Vecpilī iestādīts leģendārais ķirsītis
Foto: www.4rati.lv

Piedaloties gan vainīgo ekipāžām, gan rallija „Kurzeme" organizatoriem, pagasta un novada vadībai, Liepājas rallistiem ar dziesmām un dejām aizvadītās nedēļas nogalē Vecpils pagastā tika iestādīts leģendārais ķirsītis - koks, kuru šī gada rallijā „Kurzeme" nolauza viena no sacensību dalībnieku ekipāžām.

Ķiršu stādiņu iepriekšējā dienā no Pūres Dārzkopības un Izmēģinājumu Stacijas uz Vecpili atgādāja Vecpils pagasta vadītājs Mārtiņš Bite, savukārt pie bedres rakšanas un stādīšanas visvairāk rallija direktors Uldis Hmieļevskis lika tieši abas „vainīgo" ekipāžas. Uz ķirsīša stādīšanu ieradās gan ''Toyota Celica'' ekipāža Kārlis Grīnvalds/ Ainārs Jankovičs, kuri pirmie šogad trāpīja pa kociņu un to nedaudz sakustināja, gan Vents Bičulis un Agris Roskošs, kuru ''BMW'' ķirsīti nocirta līdz ar pašu sakni.

Ķirsītis tika iestādīts iepriekšējā vietā, un, kā atzīmēja sacensību vadītājs Aigars Bite, tagad dažus gadus vajadzētu ralliju laist pretējā virzienā, lai kociņš paspēj ieaugties.

Ķirsītis tika nolauzts 30.augustā, kad rallijsprinta ekipāža Vents Bičulis/ Agris Roskošs nenoturējās uz ceļa vienā no Vecpils ātrumposma pagriezieniem. Jau īsi pēc notikušā rallija organizatori apsolīja, ka ķirsītis tiks iestādīts atpakaļ, jo tas ir viens no Vecpils un arī rallija „Kurzeme" simboliem. Ķirsītis auga ļoti viltīgā trases vietā, kurā ir kļūdījušās daudzas ekipāžas, taču vienmēr tās ir apbraukušas pagrieziena ārmalā augošo kociņu pa vienu vai pa otru pusi.

Informāciju sagatavoja:
Uldis Hmieļevskis


, 2009-09-16 16:40, pirms 15 gadiem
Malači!
Kur tad nu rallijs bez Ķiršu tramplīna!
, 2009-09-16 17:01, pirms 15 gadiem
Un pashaa trases viduu tieshi pirms finisha divus ozolus un baobabu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-16 18:14, pirms 15 gadiem
prieks par labiem darbiem
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.