Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Laipniekam drāma, uzvara un vadība kopvērtējumā

Laipniekam drāma, uzvara un vadība kopvērtējumā
Foto: Openkart.lv

Ar Andreja Laipnieka visai dramatisku uzvaru Sporta kompleksā "Rullītis", Jelgavā noslēdzies "Openkart" čempionāta piektais posms.

Andrejs jau 20. reizi karjerā bija ātrākais kvalifikācijā, bet savā pusfināla braucienā ieņēma otro vietu, kas deva sesto pozīciju finālbrauciena startā. Veiksmīgā izloze teju beidzās ar izstāšanos, kad piektajā aplī Andrejs jau nonāca brauciena vadībā un pāris apļus vēlāk pēkšņi atdalījās kartinga izpūtējs - skats tumsā un skaņa, protams, iespaidīga, bet trases pārstāvji, izvērtējot situāciju, nelika izkārt melno karogu un turpmākie apļi Andrejam bija tikai ar vienu mēŗķi - finišēt un noturēt iespaidīgo pārsvaru, ko izdevās sacīkstes vidū izveidot. Tas arī izdevās - otrā uzvara sezonā, turklāt pēc kārtas, un 23. karjerā, bet, kas ir pats svarīgākais - pateicoties neveiksmīgai sezonas sākuma līdera Harija Cīruļa sacīkstei, pirmo reizi šogad pārņemta čempionāta kopvērtējuma vadība.

Ja uzvarētājam bijā jācīnās ar tehniku, tad par otro, un vēlāk trešo, vietu, cīņas bija visu laiku, sākot no brīža, kad Laipnieks pārņēma sacīkstes līdera godu. Drīz vien otrajā vietā izvirzījās Rūdolfs Šmits, bet trešās vietas liktenis spraigā četru braucēju cīņā, izšķīrās vien pēdējā aplī. No "pole position" startējušajam Kristapam Grīniekam tomēr neizdevās nosargāt pozīciju un trešo vietu izrāva Jānis Čudovs, kuram pirmais pjedestāls šosezon, tūlīt aiz viņa Izaicinājuma kausa ieskaites uzvarētājs Dāvis Zalmans un labākais no debitantu ieskaites Didzis Grāvītis, bet Grīniekam bija jāsamierinās ar sesto pozīciju.

Komandām atkal pēc neliela pārtraukuma uzvara atkal "Movers.lv" (Laipnieks, Zalmans, Kaspars Ritums), kuri par 4 punktiem pārspēja savus ierastos konkurentus "3Pera" (Čudovs, Šmits, Edgars Sproģis), bet treši vietu ar viena punkta pārsvaru izrāva "Baltie Veterāni" (Grīnieks, Cīrulis), ceturtajā pozīcijā atstājot "Kartoholics" (Oļegs Moskals, Kristaps Ķilkuts, Sergejs Glaņenko) - tieši šādā secībā komandu ieskaitē pirmais četrinieks ir izvietojies arī kopveŗtējumā.

Izaicinājuma kausā pirmās divas vietas Dāvim un Didzim, bet trešais ar pirmo pejdestālu ieskaitē Tālis Rožkalns. Debitantiem otrais Artūrs Vaido, bet trešais Jānis Grīnbergs. 90 Plus ieskaitē uzvara Edgaram Astašovam, otrais Emīls Bērziņš, bet trešais Ģirts Lapškalns.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības


Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.