Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc pirmās dienas Baumanis otrais, Nitišs - 13. vietā

Andrejs Siliņš

Pēc pirmās dienas Baumanis otrais, Nitišs - 13. vietā
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Beļģijā notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta (EuroRX) otrajā posmā latviešu braucējs Jānis Baumanis pēc aizvadītiem trīs kvalifikācijas braucieniem atrodas dalītā 2.vietā "Super 1600" klasē. "Supercar" klasē Reinis Nitišs pirmajā kvalifikācijas kārtā, slapjā trasē, uzrādīja 15. ātrāko laiku, savukārt otrajā kārtā – 14., kas pēc pirmās sacensību dienas ļauj viņam ierindoties 13. vietā.

Metetas trase sportistus sagaidīja ar nelielu lietu, un jau no pirmā brauciena trase bija mitra, taču sportisti uz starta stājās ar sausajam laikam paredzētām riepām. Brīžiem gan lietus pieņēmās spēkā, tostarp, tieši pirms J. Baumaņa otrā kvalifikācijas brauciena starta, kas nedaudz ietekmēja arī braucēju uzrādītos apļa laiks.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā J. Baumanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet nākamajos divos finišēja otrajā pozīcijā. Vienlaikus, arī kvalifikācijas braucienos uzrādītie laiki, kas tiek ņemti vērā, nosakot pozīcijas, latviešu braucējam bija stabili, kas dienas beigās ļauj ierindoties augstajā otrajā vietā.

"Šogad cīņas par uzvaru "Super 1600" klasē ir ļoti spraigas – ir daudzi ātri braucēji, un uzvarēt vēlas visi. Ja pirmajā kvalifikācijas braucienā uzvarēju ļoti pārliecinoši, tad trešajā braucienā pēc pirmā līkuma atrados pēdējā vietā, un nācās cīnīties par katru pozīciju. Tas izdevās, un sava brauciena finišā biju otrais. Sacensību pirmā diena bija ļoti aizraujoša, un jābūt gatavam, ka tikpat sīva spēkošanās gaidāma arī svētdien," stāsta J. Baumanis.

Kvalifikācijas līderis pēc trīs no četriem braucieniem ir dānis Ulriks Linnemans, kurš sakrājis 129 punktus, savukārt ar 124 punktiem seko J. Baumanis, un divi Krievijas piloti – Ņikita Misuļa un Timurs Šigabudinovs. Svētdien sportistiem jāveic vēl viens kvalifikācijas brauciens, un labākie 12 sportisti iekļūs pusfinālā.

Pērn savā Eiropas čempionāta debijas sezonā, J. Baumanis Beļģijā izcīnīja uzvaru, turklāt nopelnīja maksimālo iespējamo punktu skaitu kopvērtējumā.

Nitišs pēc pirmās dienas 13. vietā

Jēkabpilietis pirmajā kvalifikācijas kārtā, slapjā trasē, uzrādīja 15. ātrāko laiku, savukārt otrajā kārtā – 14., kas pēc pirmās sacensību dienas ļauj viņam ierindoties 13. vietā. Rīt sacensības turpināsies – priekšā vēl divas kvalifikācijas kārtas, kā arī pusfināli un finālbraucieni.

Beļģija Pasaules RX dalībniekus sagaidīja ar vēju un nelielu lietu, kas ne tikai padarīja trasi sarežģītāk izbraucamu, bet arī ieviesa loterijas elementu pirmajos divos kvalifikācijas braucienos. Lietum smidzinot, Reinim izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru pirmās kvalifikācijas kārtas savā braucienā, par pusotru sekundi pārspējot Robinu Larsonu. Reinis jau pirmajā aplī izvirzījās brauciena vadībā un līderpozīciju tā arī neatdeva.

“Kvalifikācijas kārtas laikā, trase kļuva arvien slapjāka un, atšķirībā no pirmajiem braucieniem, mēs jau startējām uz visai slapja asfalta. Šādos apstākļos konkurēt ar tiem, kuri startēja pirms mums, bija praktiski neiespējami," pēc brauciena atzina Nitišs.

Otrajā kvalifikācijas kārtā Reinis startēja sestajā braucienā, no mazāk izdevīgās ārmalas. Tomēr braucienā izdevās finišēt otrajā vietā, tūliņ aiz PG Andersona. Otrajā kvalifikācijā kārtā Nitišam 14. ātrākais laiks, kas kopvērtējumā pēc pirmās dienas pirmajām divām kvalifikācijas kārtām ļāva Reinim ierindoties 13. vietā. Par līderiem pēc pirmās sacensību dienas kļuvuši Peters Sūlbergs un Matiass Ekstrems.

Rīt priekšā divi izšķirošie kvalifikācijas braucieni un Reinis gatavs atgūt zaudētās pozīcijas, lai iekļūtu pusfinālā: “Šodien nebija mana diena. Ir viss, lai varētu uzrādīt konkurētspējīgus laikus, bet pirmajā braucienā nepaveicās ar laika apstākļiem, savukārt otrajā braucienā zaudēju laiku, braucot aiz konkurentiem. Labā ziņa, mums ir plāns kā uzlabot sniegumu - rītdienu sāksim no jaunas baltas lapas!”

     [+] [-]

, 2015-05-17 02:00, pirms 9 gadiem
Lai veicas, džeki! Turu īkšķus!