Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

LAF un Jaunzems izbeidz strīdu, sportistam piešķirta nosacīta diskvalifikācija

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

LAF un Jaunzems izbeidz strīdu, sportistam piešķirta nosacīta diskvalifikācija
Foto: Edgars Leonovs

12.aprīlī tika panākta vienošanās starp Latvijas automobiļu federāciju (LAF) un rallija braucēju Rolandu Jaunzemu par strīda izbeigšanu.

Pēc Sarmas rallija starp LAF un Roplandu Jaunzemu uzvirmoja konflikts. 23. marta raidījumā "ZeKurbulis" publiski satikās abas puses, lai komentētu radušos situāciju. Toreiz tika nolemts Jaunzemam piešķirt viena gada diskvalifikāciju, bet ar vienu noteikumu - ja sportists publiski atvainosies, LAF lēmumu var mainīt.

Prezidija sēdē, kas notika 12.aprīlī, līdzās aktuālajiem apspriežamajiem jautājumiem, tika panākta vienošanās starp LAF un rallija braucēju Rolandu Jaunzemu par strīda izbeigšanu.

Kā puses mutiski vienojās LAF biedru sapulcē 25.martā – R. Jaunzems no savas puses līdz Prezidija sēdei bija atsaucis melīgos apgalvojumus, kā arī bija panācis viņa nu jau atsauktā pārstāvja E. Džeriņa LAF diskreditējošo darbību pārtraukšanu. Tāpat Rolands vēlreiz oficiāli atvainojās visām iesaistītajām pusēm.

Savukārt LAF Prezidijs izskatīja soda mēra samazināšanu un, deviņiem Prezidija locekļiem balsojot “par” un, vienam atturoties, lēma par pusgada nosacītas diskvalifikācijas piešķiršanu. LAF Prezidijs lēma R. Jaunzema tūlītēju licences atgriešanu un paziņojuma atsaukšanu, kas liedza Jaunzemam piedalīties jebkurā no LAF komisiju pārstāvēto sporta veidu sacensībām.

Pilns Prezidija sēdes protokols būs pieejams tuvākajā laikā Latvijas Automobiļu federācijas mājaslapā.

Izmantotie resursi:
LATVIJAS AUTOMOBIĻU FEDERĀCIJA