Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Nākotne rādās spoža"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Nākotne rādās spoža"
Ots Tanaks
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan igauņu pilota Ota Tanaka debija pie "Toyota Yaris WRC" stūres grants sacīkstēs noritējusi ne bez aizķeršanās, jo Meksikas rallijā radās tehniskas problēmas, viņš ir pārliecināts, ka mašīna ir ātra un ar to būs iespējams cīnīties par labām vietām pasaules čempionāta sezonas atlikušajā daļā.

Meksikas rallijs bija pirmās grants sacensības sezonā un pirmās, kurās Tanaks ar "Toyota" spēkratu startēja šāda seguma trasē. Pirmo dienu viņš pabeidza trešajā vietā, tomēr sestdien bija spiests izstāties turbīnas defekta dēļ. Vēlāk viņš atgriezās trasē un uzvarēja "Power Stage" ātrumposmā, saņemot piecus papildus punktus, lai gan sacīkšu kopvērtējumā nācās palikt 14. vietā.

"Protams, neesmu priecīgs par kopējo rezultātu, jo bijām cīņā par uzvaru, taču priekšā vēl gara sezona un no veiktspējas viedokļa esam labās pozīcijās," stāsta Tanaks. "Šī bija pirmā reize, kad ar šo auto sacentos grants trasē, daudz iemācījāmies un ieraudzījām daudzas jomas, kurās varam veikumu uzlabot. Varu teikt, ka jau šobrīd ar ātrumu esmu apmierināts un zinām, ka vēl tiks sperti nākamie soļi. Nākotne rādās spoža."

Rallija pirmajā dienā Tanaks bija komandas lielāko panākumu avots. Jari-Mati Latvala un Esapeka Lapi saskārās ar pārkaršanas problēmām, bet Tanaks ar to spēja tikt galā.

"Mums visiem bija šī problēma," viņš saka. "Nezinu, kā ar to tika galā viņi, bet es vienkārši turpināju ļoti koncentrēties. Tas bija grūti. Lēnākajās trases vietās bija jāpārslēdzas uz dzinēju saudzējošu režīmu, bet, kad braucām lielākā ātrumā, gaisa plūsma bija pietiekoša, un viss bija kārtībā. Ātrumposmos bija daudz notikumu, bet mans ritms vienalga bija labs un spējām no tā dabūt ārā visu labāko. Komanda izmeklēs problēmas ar turbīnu un, esmu drošs, izdarīs visu, lai tās vairs neatkārtotos."

Pēc trim pasaules rallija čempionāta posmiem Tanaks kopvērtējumā ir sestais, 30 punktus aiz līdera.

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...