Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Citroen" cenšas pierunāt Lēbu aizvadīt pilnu WRC sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" cenšas pierunāt Lēbu aizvadīt pilnu WRC sezonu
Sebastjēns Lēbs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc aizvadītā Meksikas rallija, kur Sebastjēnam Lēbam izdevās uzrādīt lielisku ātrumu un pacīnīties par uzvaru, “Citroen” rūpnīcas komanda cenšas panākt, lai veterāns 2019. gadā pasaules rallija čempionātā (WRC) atkal startētu visos posmos.

Lēbs bija nokļuvis sacensību vadībā, kad vienā no ātrumposmiem pārsita riepu un nolēma to turpat trasē nomainīt. Sportists gan vēlāk atzina, ka tā bijusi kļūda, kas turklāt radusies, jo deviņkārtējais WRC čempions pārāk paļāvies uz savu pieredzi. Pasaules čempionāta posmos francūzis nebija startējis vairāk par trim gadiem, bet pēdējo pilno sezonu veica vēl senāk.

“Es pieļāvu kļūdu,” neslēpj Lēbs, kurš finišu sasniedza piektais. “Tik vecam pilotam kā man ir diezgan liela pieredze. Tas bija nedaudz stulbi, bet šķiet, ka pirms tam par šīm riepām nebijām gana daudz runājuši, tāpēc pieņēmu nepareizu lēmumu. Šobrīd mašīnā, kad tiek pārdurta riepa, ir trauksme, un, tāpat kā Dakaras rallijā, tādos gadījumos apstājos un veicu riteņa maiņu. Bet tas nebija pareizi, varēju zaudēt daudz mazāk laika. Kopumā bija patīkami braukt ar šo WRC mašīnu, kam ir vairāk jaudas un piespiedējspēka. Nedaudz vajadzēja pielāgot savu braukšanas veidu, bet to spēju izdarīt ātri un izbaudīju cīņu par pirmajām pozīcijām.”

Tikmēr “Citroen” komanda ir ļoti apmierināta ar Lēba sniegumu, un tās vadītājs Pjērs Budars atzīst, ka labprāt parakstītu ar sportistu līgumu uz visiem 2019. gada WRC posmiem.

“Šobrīd mums ir līgums uz trim sacīkstēm,” skaidro Budars. “Darīsim to, kas šajā gadā paredzēts, bet pēc Korsikas un Spānijas rallijiem mums būs iespēja parunāt vēl. Skatīsimies, kādas iespējas mums pavērsies tobrīd. Tiesa gan, es nezinu nevienu WRC komandas vadītāju, kurš šo puisi negribētu savā sastāvā uz pilnu sezonu, un tāpat ir ar mums. Meksikā viņš lieliski parādīja savu varēšanu. Redzējām, ka viņš aizvien ir ļoti ātrs un tāpat pierādīja, ka ātri spēj saprasties ar jaunu mašīnu. Kad otrajā dienā viņš pārņēma vadību, visi brauca uz spēju robežas, mēs nebijām gaidījuši, ka viņam tas izdosies, šķita, ka būs nepieciešams ilgāks laiks.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati