Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lapzemes rallijs iesācies ar daudzām avārijām

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lapzemes rallijs iesācies ar daudzām avārijām
Niklass Gronholms

Somijas ziemeļos aizvadīta Lapzemes rallija pirmā diena, kurā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi (91,86 km), no kuriem divi norisinājās pa tumsu. Līderis pēc pirmās dienas ir ''Toyota'' rūpnīcas komandas testu pilots Juho Hanninens.

Uzvarot visos trīs ātrumposmos, pārliecinošs līderis pēc pirmās dienas ir pieredzējušais Juho Hanninens, kura rīcībā ir ''Toyota Yaris WRC'' automašīna. Otrajā vietā ir pagājušā gada Somijas rallija čempions Tēmu Asunmā (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kurš zaudē 52 sekundes. Trešā vieta Emīlam Lindholmam (''Škoda Fabia Rally2 evo''). Jāpiebilst, ka Haninena vidējais ātrums noslēdzošajā 33 kilometrus garajā ātrumposmā bija 132 km/h, bet pirmās dienas trīs posmu vidējais ātrums – 126,7 km/h.

Piekto un sesto vietu ieņem ''Hyundai Motorsport'' komandas braucēji Ole Kristians Veibijs (''Hyundai i20 R5'') un Olivers Solbergs (''Hyundai i20 R5''). Kā pēc pirmās dienas finiša atzina Solbergs, tad viņš nav apmierināts ar rezultātu, jo sportists turpina apgūt jauno automašīnu un ieiet ritmā. ''Šobrīd nav tik labi, bet mēs izbaudījām šos ātrumposmus.''

Astotajā vietā ir F1 zvaigzne Valterī Botass (''Citroën DS3 WRC''), bet devītais – Niklass Gronholms (''Volkswagen Polo GTI R5'').

Diemžēl vairākiem braucējiem pirmā diena noslēdzās neveiksmīgi. Jau pirmajā posmā avāriju piedzīvoja 2020.gada Somijas rallija čempionāta trešais ātrākais pilots Miko Heikila (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kurš pirms šī rallija aizvadīja apjomīgus vairāku dienu testus. Pēc avārijas vairāki braucēji zaudēja laiku, jo auto bija šķērsojis ceļu. Viens no neveiksminiekiem bija igaunis Egons Kaurs (''Volkswagen Polo GTI R5''), kuram rezultātos rādās septiņu minūšu zaudējums. Kā vēlāk atzina igaunis, tad pirms viņa iepriekš startējusī ekipāža avarēja, kā rezultātā tika zaudēts daudz laika, tāpēc sportists cer, ka rezultāti tiks koriģēti. Jāpiebilst, ka, ja otrajā dopā Kaurs uzrādīja sesto ātrāko laiku, bet noslēdzošajā igauņu sportists zaudēja vairāk nekā 16 minūtes.

Tāpat avāriju otrajā posmā piedzīvoja igaunis Georgs Linamā (''Volkswagen Polo GTI R5''), lietuvietis Aurimas Eidžiūnas (''Subaru Impreza WRX STi''), Aleksi Rokio (''Škoda Fabia R5'') un citi sportisti. Pavisam kopā avārijas piedzīvoja 15 ekipāžas.

Tāpat pirmajā ātrumposmā tehnisku problēmu dēļ spiests izstāties bija Martinas Samsonas (''Ford Fiesta N5'').

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi (133 km).

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed