Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kjusi no "Africa Eco Race" ar lauztu roku atgriežas Latvijā

Kjusi no "Africa Eco Race" ar lauztu roku atgriežas Latvijā
Stefano Kjusi. Foto: Alessio Corradini

"Africa Eco Race" rallijreids priekšlaicīgi noslēdzies zem Latvijas karoga startējošajam itālim Stefano Kjusi, kurš mājās Jelgavā atgriezies ar lauztu roku. Tikmēr Latvijas komanda "RE Autoklubs", kuras sastāvā startē krievu braucēji, dominē savas klases ieskaitē. Līdz finišam atlikuši vēl četri posmi.

Stefano Kjusi, kurš šajās sacensībās startējis jau iepriekš, negadījumu piedzīvoja piektā posma laikā, mērojot ceļu uz Daklu, Marokas teritorijā. Sportistam talkā steidza citi braucēji un "Husqvarna" motocikls arī bija cietis. Vienīgais Latvijas pārstāvis šī gada "Africa Eco Race" pēc kritiena tomēr mēģināja turpināt ceļu, bet sajuta spēcīgas sāpes rokā. Nācās izsaukt glābējus, Kjusi nonāca ārstu uzraudzībā, un viņam tika konstatēts kreisās rokas locītavas lūzums. Tagad braucējs jau atgriezies mājās.

"Lielajās smilšu kapās apdzinu desmit konkurentus, bet uz cietā seguma, braucot ap 80 km/h, piedzīvoju kritienu stūres demfera defekta dēļ," stāsta Kjusi. "Rallijreidu sacensībās bez tā nav iespējams pabraukt. Esmu ļoti apbēdināts par savu neveiksmi, jo kāpās jutos kā zivs ūdenī. Es tik ļoti gaidīju Mauritāniju. Smilšu jurā biju ātrs, stabīls, efektīvs navigācijā - īsta smilšu mašīna."

Āfrikā notiekošais rallijreids pēc posmiem Marokā pašlaik jau turpinās Mauritānijas teritorijā, un jau ir aizvadīti astoņi posmi. Motociklu klasē kopvērtējuma vadībā atrodas itāļu motosportists Alesandro Boturi, kuram Kjusi sacīkšu sākumā izpalīdzēja novērst "Yamaha" motocikla tehnisku defektu. Cīņa gan ļoti spraiga, jo vien divas minūtes atpaliek norvēģis Pals Anderss Ullevalseters ar KTM.

Automobiļu ieskaitē sacīkstes pārliecinoši turpina "RE Autoklubs" ekipāža ar krievu sportistiem Alekseju Titovu un Dmitriju Pavlovu. Startējot ar "Ford" pikapu, viņi standarta auto klasē T2 ir ļoti pārliecinoši līderi. Absolūtajā ieskaitē ekipāža ir divpadsmitā.

Kopējā ieskaitē automobiļu kategorijā vadībā atrodas francūzis Patriks Martēns ar "Mercedes-Benz", kurš pārstāv T1 klasi. Smago mašīnu ieskaites braucējs Mikloss Kovācs no Ungārijas ar savu "Scania" tikmēr ir līderis T4 klasē, bet kopējos rezultātos ieņem otro vietu, no Martēna atpaliekot 14 minūtes.

Līdz rallijreida beigām, kas gaidāmas Senegālā, leģendārā Rozā ezera krastā, kur savulaik tradicionāli finišēja Dakaras rallijs, atlikuši četri posmi.

Sacensību rezultāti: https://2020.africarace-live.com/fi...


Foto: wrc.com
3

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.