Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Notriektais sportists sūdzēs tiesā Karlosu Sainsu

Notriektais sportists sūdzēs tiesā Karlosu Sainsu
Kīss Kūlens
Foto: Omroep Brabant

Sportists, ko Dakaras rallija laikā notrieca Karloss Sainss, aizbraucot no notikuma vietas, gatavojas sūdzēt tiesā leģendāro pilotu, turklāt gatavs cīņā izmantot augstākās klases juristus.

Jau ziņots, ka vienā no Dakaras rallija ātrumposmiem "Peugeot" komandu pārstāvošā Sainsa ekipāža it kā esot uzbraukusi virsū kvadriciklu klases dalībniekam Kīsam Kūlenam. Spāņu vecmeistars Sainss vēlāk skaidroja, ka nav aizķēris Kūlena kvadriciklu, kamēr holandietis uzsvēra pretējo. Arī tiesneši uzskatīja, ka Sainss bija iesaistīts sadursmē un īpaši uzsvēra sportista vainu notikuma vietas atstāšanā, nepārliecinoties par cietušā stāvokli, taču piešķirtais sods bija vien 10 minūtes, kas lielā mērā neietekmē cīņu par pirmo vietu.

Kūlenu, kurš Nīderlandē ir uzņēmējs, nepatīkami pārsteidzis tas, cik niecīgu sodu saņēmis Dakaras rallija vieglo automobiļu klases līderis Sainss, tādēļ gatavs meklēt taisnību citā ceļā.

Kūlens izteicies žurnālistiem: "Tā kā nav piešķirts nopietns sods... Visi zina, ka esmu uzņēmējs un man ir pieeja daudz labiem advokātiem, iespējams, labākajiem pasaulē, pat labākiem nekā tie, kas ir pieejami viņu organizācijai. Ja par to nav piešķirts nopietns sods, izmantošu savu mēru un, kad atgriezīšos mājās, ir jāierosina krimināllieta."

Kūlens apgalvo, ka daudz netrūka līdz nāvei, ko varēja izraisīt Sainsa pilotētais bagijs.

"Parasti, kad izdzirdi skaņu, ir 10 vai 20 sekundes, lai izlemtu, kā rīkoties," skaidro Kūlens. "Es izdzirdēju to, paskatījos apkārt, bet jau nākamajā brīdī lidoju gaisā. Braucu ar varbūt 20 km/h, kamēr "Peugeot" traucās ar maksimālo ātrumu, iespējams, 120, 150 vai 180 km/h. Tas bija neticami. Attapos dubļos, un man ļoti paveicās. Viņš aizķēra manu kvadriciklu. Uz tā ir redzami daudzie bojājumi. Viņš apgalvo, ka mani nav aizķēris."

Kūlens arī uzskata, ka kāds naktī pēc notikušā varēja gribēt nozagt kvadricikla detaļas, lai nebūtu iespējams veikt ekspertīzi, ko sportists grasās darīt, tādēļ tās īpaši apsargājis.

"Ja es būtu miris, "Peugeot" un Karlosam būtu vieglāk, jo tad es vairs nespētu runāt," piebilst Kūlens.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2018-01-17 10:19, pirms 6 gadiem
Īstenībā onkulis diezgan braši turas, kvadru kopvērtējumā septītajā vietā.
, 2018-01-17 11:30, pirms 6 gadiem
Nu vismaz pēc Latvijas likumiem nekāda krimināllieta tur nesanāk, jo miesas bojājumi nav nodarīti. Tikai administratīvais sods par avārijas izraisīšanu un vietas pamešanu. Varbūt D-Amerikā ir savādāk.
, 2018-01-17 12:32, pirms 6 gadiem
pierādījumu ta nav, tikai teiktais pret teikto... saskādēt kvadru rallijā var 3 sekundēs... diez ka pierādīt kāda vainu....
, 2018-01-17 18:41, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: pierādījumu ta nav, tikai teiktais pret teikto... saskādēt kvadru rallijā var 3 sekundēs... diez ka pierādīt kāda vainu....
Smalkas ekspertīzes ap apskādēto kvadru. Gan jau uzņēmējam naudas pietiek!
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!