Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallija līderis Sainss notriec kvadriciklu un saņem sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallija līderis Sainss notriec kvadriciklu un saņem sodu
Karloss Sainss
Foto: REUTERS/Scanpix

Pēdējo dienu laikā norisinājušies dramatiski notikumi Dakaras rallijā, kur negadījuma dēļ vadību pazaudēja Stefans Petransels, pirmdien plānoto ātrumposmu atcēla, bet tagadējais rallija līderis Karloss Sainss saņēmis sodu par uzbraukšanu vienam no kvadriciklu klases dalībniekiem.

Piektdien Dakaras rallijā bija atpūtas diena Bolīvijas galvaspilsētā Lapasā, bet sestdien sportisti devās septītajā posmā "La Paz - Uyuni", kas sastāvēja no 726 km pārbrauciena režīmā un 425 km gara ātrumposma. Pamatīgu neveiksmi tajā piedzīvoja pirms tam līderpozīcijā esošais "Peugeot" pilots Stefans Petransels, kurš, izvairoties no cita dalībnieka, piedzīvoja avāriju un sabojāja auto. Ar komandas biedra Sirila Deprē palīdzību mašīnu izdevās salabot, lai varētu atgriezties trasē, tomēr zaudēta tika vairāk nekā pusotra stunda.

Vadību rallijā pārņēma trešais sacīkstēs aizvien startējošais "Peugeot" rūpnīcas braucējs Karloss Sainss, kurš bija ātrākais septītajā posmā. Savukārt svētdien sportisti veica posmu "Uyuni - Tupiza", mērojot 584 km pārbrauciena režīmā un 498 km ātrumposmā. Petranselam izdevās uzvarēt, kamēr Sainss noturēja vadību, tai pārsniedzot vienu stundu pār tuvāko sekotāju.

Vēlāk Sainss saņēma sodu, jo vienā no epizodēm esot aizķēris Kīsa Kūlena kvadriciklu, tomēr nav apstājies, lai palīdzētu nokritušajam sportistam. Pats Sainss gan skaidroja, ka nav uztriecies Kūlenam, kurš dubļos nokritis pats, lai gan abi bijuši tuvu viens otram. Tiesneši tomēr uzskatīja savādāk un pie Sainsa rezultāta pieskaitījuši desmit minūtes par bīstamu rīcību. Tagad viņš kopvērtējumā tuvāko sekotāju Naseru Al-Atiju ("Toyota") pārspēj par 56 minūtēm, bet Petransels seko vēl pēc septiņām minūtēm, trešajā pozīcijā.

Pirmdien, kad sportisti ieradās Argentīnas teritorijā, plānoto 242 km garo ātrumposmu atcēla slikto laikapstākļu dēļ. Šodien, 16. janvārī desmitā posma "Salta - Belén" ietvaros jāaizvada 795 km pārbrauciens un 372 km ātrumposms.

Kopvērtējums: https://www.dakar.com/en/rankings

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

  +5 [+] [-]

, 2018-01-16 12:45, pirms 6 gadiem
Man tā arī nav skaidrs kādēļ vēl šis rallijs tiek dēvēts par "Dakāras ralliju"? No Dakāras tur ne smakas.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-16 13:22, pirms 6 gadiem
Kas tas par izdzīvošanas ralliju, kur laikapstākļu dēļ atceļ posmu.

     [+] [-]

, 2018-01-16 15:32, pirms 6 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Kas tas par izdzīvošanas ralliju, kur laikapstākļu dēļ atceļ posmu.
Kas tas par izdzīvošanas ralliju, kad kara un pirātu dēļ pārceļ visas sacīkstes uz citu kontinentu.