Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Petransels: "Lēbs bija ātrāks, uzvarēju tikai pieredzes dēļ"

Juris Grīns
Juris Grīns

Petransels: "Lēbs bija ātrāks, uzvarēju tikai pieredzes dēļ"
Petransels un Lēbs apspriež sacīkstes
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Francūzis Stefans Petransels, kurš jau līdz šim bija panākumiem bagātākais sportists Dakaras rallija vēsturē, savam sasniegumu sarakstam pagājušās nedēļas nogalē pievienoja jau 13. uzvaru. Tiesa, viņš atzīst, ka bijis lēnāks nekā otrajā vietā finišējušais Sebastjēns Lēbs, bet uzvara nākusi galvenokārt pateicoties tieši pieredzei.

"Peugeot" komanda, kas aizvadīja trešo Dakaras ralliju pēc atgriešanās šajās sacīkstēs, finišā ierindojās pirmajās trīs pozīcijās, Petranselam gūstot uzvaru, Lēbam no viņa atpaliekot nieka piecas minūtes, kamēr trešo vietu izcīnīja Sirila Deprē ekipāža, kas uzvarētājiem zaudēja vairāk par pusstundu.

Petransels Dakaras rallijā debitēja 1988. gadā un kopš tā laika sešas reizes triumfējis motociklu klasē, bet septiņas reizes izcīnījis pirmo vietu vieglo auto kategorijā. Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Lēbs tikmēr aizvadīja savu otro Dakaras ralliju karjerā.

51 gadu vecais Petransels atzīst, ka "tīrais" ātrums Lēbam esot bijis labāks, taču tieši pieredze šajās sacīkstēs guvusi virsroku, tādēļ izdevies uzvarēt.

"Sacensību sākumā nebiju drošs, vai izdosies uzvarēt, jo tobrīd cīnījos ar sešiem vai septiņiem citiem pilotiem, pēc tam jau atsijājās četri uzvaras pretendenti, bet pēdējā nedēļā vairs bijām tikai mēs divi," atzīst Petransels. "Mēs ar Sebu cīnījāmies tiešām spraigi. Finišā esmu uzvarētājs, bet tikai ar pavisam mazu pārsvaru. Iespējams, uzvaru nodrošināju jau priekšpēdējā ātrumposmā, kad Sebs pārdūra riepu. Domāju, ka šī uzvara man nākusi pateicoties pieredzei, jo dažbrīd skaidri apzinājos, ka neesmu tik ātrs, lai spētu konkurēt ar Sebu. Šī ir liela uzvara, jo to iegūt nebija viegli."

Petransels arī slavē "Peugeot" komandas vadību, kas nedeva pavēlas saviem sportistiem un ļāva cīnīties līdz finišam.

"Sacīkstes bija garas un otrā vieta ir labs rezultāts," pēc finiša atzīst Lēbs. "Tomēr veiksme bieži nebija mūsu sabiedrotā, jo sākumā bija tehniskas problēmas, bet priekšpēdējā posmā pārsitām riepu, kā dēļ cīņa par uzvaru bija galā. Mēs pat nezinām, kas bija par problēmu, kāpēc ceturtajā posmā uz 26 minūtēm bijām spiesti apstāties. Iemeslu tā arī neatradām, bet, kad esi zaudējis pusstundu, atgriezties cīņā ir grūti. Šobrīd mums vēl trūkst pieredzes, ja salīdzinām sevi ar citiem braucējiem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...