Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins pievēršas rallijkrosam, Biķerniekos cer startēt "Supercar" klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins pievēršas rallijkrosam, Biķerniekos cer startēt "Supercar" klasē
Vasīlijs Grjazins veic testus "SRT" sastāvā
Foto: Sports Racing Technologies

Latviešu komandas "Sports Racing Technologies" pilots Vasīlijs Grjazins, kurš līdz šim startējis dažāda mēroga rallija sacīkstēs, paziņojis par pilnīgu pievēršanos rallijkrosam. Latvijas posmā rudenī viņu varam sagaidīt arī spēcīgajā "Supercar" klasē.

Iepriekš startējis gan rallija sacensībās Latvijā, gan Eiropas čempionātā, tagad Grjazins nolēmis iet citu ceļu un šogad aizvadīs sezonu pasaules rallijkrosa čempionāta RX2 klasē, kas līdz šim bija pazīstama kā "RX Lites".

"Šajā gadā es pilnībā pievērsīšos rallijkrosa," atklāj Vasīlijs Grjazins. "Rallijā braukšu vien tādā gadījumā, ja būs tāda iespēja un piedāvājums. Uzdevums ir aizvadīt pilnu sezonu pasaules rallijkrosa čempionātā RX2 klasē."

Šogad RX2 kalendārā būs septiņi posmi, par pieciem mazāk nekā jaudīgajā "Supercar" klasē.

"Starp pasaules čempionāta posmiem aizvadīsim arī citas sacīkstes, lai uzturētu sevi formā," stāsta Grjazins. "Visticamāk piedalīsimies vairākos Zviedrijas čempionāta posmos. Uzsvars tiks likts uz pasaules čempionātu, mēģināsim gūt maksimālu pieredzi."

Tā kā Latvijas posms nav iekļauts RX2 kalendārā, Grjazins, kurš startē zem mūsu valsts karoga, šajās sacensībās Biķernieku trasē plāno piedalīties ar "Supercar" klases auto, cīnoties ar pašmāju sportistiem Jāni Baumani un Reini Nitišu. Šobrīd gan Grjazins atzīst, ka tā ir vien iecere.

2017. gada RX2 sezonas kalendārs

PosmsDatumsValsts
1.13.-14. maijsBeļģija
2.27.-28. maijsApvienotā Karaliste
3.10.-11. jūnijsNorvēģija
4.1.-2. jūlijsZviedrija
5.5.-6. augustsKanāda
6.2.-3. septembrisFrancija
7.11.-12. novembrisDienvidāfrika

Izmantotie resursi:
Autosport.com.ru - Новости мирового и...

     [+] [-]

, 2017-01-16 23:48, pirms 7 gadiem
Ne Baumanim ne Nitisam nav komandas, takaa Grjazins vareetu starteet viens. Kgan uz Riigas posmu abi noteikti sadabuus auto

     [+] [-]

, 2017-01-17 00:22, pirms 7 gadiem
nesen vel teica, ka pilnu ERC sezonu aizvadis ar R5

     [+] [-]

, 2017-01-17 08:54, pirms 7 gadiem
Bračka Nikolajs ERC brauks.