Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Austrālijas WRC treniņos ātrāko laiku uzrāda Ožjē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Austrālijas WRC treniņos ātrāko laiku uzrāda Ožjē
Sebastjans Ožjē
Foto: Sophie Graillon

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts noslēdzošais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Treniņos, kas norisinājās naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika, ātrāko laiku uzrādīja WRC čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjē (M-Sport).

Pirms Austrālijas WRC posma zināms, ka uz WRC titulu pretendē trīs piloti - līderis ir Ožjē (204), kuram seko ''Hyundai'' pilots Tjerī Noivils (201) un Ots Tanaks (181) no ''Toyota'' vienības.

Pavisam kopā uz starta šajā rallijā izies tikai 25 ekipāžas, kurām trīs dienās būs jāveic 24 ātrumposmi (316 km). 12 ekipāžas startēs ar WRC tehniku, bet septiņas ekipāžas trasē dosies ar R5 spēkratiem.

Piecus kilometrus garajā Shakedown posmā, kas tika aizvadīts sausos apstākļos, ātrāko laiku uzrādīja Sebastjans Ožjē, kuram 0,2 sekundes zaudēja Andreas Mikelsens un Ots Tanaks, bet 0,3 sekundes atpalika Tjerī Noivils. Jāatzīmē, ka Top 10 braucēji iebrauca 1,4 sekunžu robežās, apliecinot savu augsto meistarības līmeni.

''Ja būs sauss, man nebūs viegls rallija starts, jo zaudēšu daudz. Ceru, ka piektdien no rīta būs neliels mitrums, savādāk zaudēšu daudz. Taču, ja līs lietus, tad sagaidāms neprognozējams un grūts rallijs visiem,'' pirms rallija atzina Ožjē.

Atgādināsim, ka pirmais trasē dosies Ožjē, kuram būs jātīra slidenais ceļš, kas, savukārt, paver labas iespējas viņa konkurentiem pacīnīties par augstāku rezultātu. Taču, ja līs lietus, tad Ožjē būs vienādās pozīcijās ar saviem konkurentiem.

Šobrīd prognozes vēsta, ka lietus ik pa laikam sagaidāms visas trīs rallija dienas – piektdien lietus varbūtība tiek novērtēta ar 40%, bet sestdien – ar 80%.

Pirms starta visi trīs piloti atzina, ka viņu mērķis šajā rallijā ir cīnīties par uzvaru.

Jāatzīmē, ka bez pilotu cīņām par WRC titulu notiks cīņa arī par ražotāju kausu, kur uz titulu pretendē trīs komandas. Līdere šobrīd ir Toyota Gazoo Racing WRT (331), kurai seko Hyundai Shell Mobis WRT (319) un M-Sport Ford WRT (306).

Rallija pirmā diena sāksies ceturtdienas vēlā vakarā.

Shakedown rezultāti:
1) Ogier 2:53.8
2) Mikkelsen + 0.2
3) Tänak + 0.2
4) Neuville + 0.3
5) Breen + 0.8
6) Paddon + 0.9
7) Latvala + 1.1
8) Lappi + 1.2
9) Suninen + 1.3
10) Evans + 1.4

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...