Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc divām Velsas WRC rallija dienām līderis Ožjē, Noivils avarē

Pēc divām Velsas WRC rallija dienām līderis Ožjē, Noivils avarē
Sebastjans Ožjē
Foto: GEOFF CADDICK

Pēc Velsas WRC rallija divām dienām līderis ir ''Volkswagen'' komandas pilots Sebastjans Ožjē, kuram seko ''Citroen'' pilots Kriss Mīke. Svētdien rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi.

Pēc pirmās dienas līderis bija Ožjē, otrajā vietā esošo Mīki apsteidzot par 13,5 sekundēm, bet pusminūti zaudēja Andreas Mikelsens. Neveiksmīgi rallijs iesākās Latvalam un Noivilam. Ja Latvala saslīdēja un iebrauca grāvī, no kura somu sportists nespēja tikt ārā, tad Noivils nolauza mašīnas riteni. Tikmēr sīva cīņa norisinājās WRC2 klasē, kur līderis bija franču sportists Ēriks Kamillī, kuram cieši sekoja somu braucējs Tīmu Suninens. Neveiksmīgi pirmā diena iesākās un beidzās Aleksejam Lukjaņukam, kurš piedzīvoja izstāšanos jai pirmās dienas pašā sākumā.

Arī otrajā dienā visiem pa priekšu brauca Ožjē (bija ātrākais četros no deviņiem ātrumposmiem), kuram turpināja cieši sekot mājinieks Mīke. Dienas izskaņā Ožjē pārsvaru pār Mīki palielināja līdz 35,7 sekundēm, bet Mikelsens šobrīd zaudē jau minūti. Ja igaunis Ots Tanaks pēc pirmās dienas bija tikai sestais, tad pēc otrās dienas Tanaks jau ir ceturtajā vietā. WRC2 klasē joprojām par uzvaru cīnās Kamillī un Suninens.

Ātrs otrajā dienā bija Noivils, taču kādā no līkumiem pilots, izbraucot cauri peļķei, nedaudz zaudēja kontroli pār auto, kas aizķēra ceļa malā esošos baļķus, pēc kā beļģu pilots avarēja. Par laimi, ne pilots, ne stūrmanis avārijā necieta, taču rallijs ekipāžai bija beidzies.

Noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi (36,43 km).

Kopvērtējums:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC2:40:25.2
2.Meeke KrisCitroën DS3 WRC+35.7
3.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+1:00.4
4.Tänak OttFord Fiesta RS WRC+2:41.1
5.Sordo DaniHyundai i20 WRC+2:55.8
6.Paddon HaydenHyundai i20 WRC+3:13.9
7.Evans ElfynFord Fiesta RS WRC+3:18.3
8.Østberg MadsCitroën DS3 WRC+4:21.9
9.Lefebvre StéphaneCitroën DS3 WRC+5:32.6
10.Kubica RobertFord Fiesta RS WRC+6:31.8

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...