Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Strokšs: "Latvijai ir labas izredzes rīkot WRC posmu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Strokšs: "Latvijai ir labas izredzes rīkot WRC posmu"
Foto: fiaerc.com

"Rally Liepāja" sacensību organizators Raimonds Strokšs uzskata, ka Latvijai ir labas izredzes nākamgad pirmo reizi iekļūt pasaules rallija čempionāta kalendārā. Ja pavērsies iespēja uzņemt WRC sacīkstes, Strokšs sola izmantot iespēju un tās sarīkot.

“Rally Liepāja” sacensību organizators Raimonds Strokšs uzskata, ka Latvijai ir labas izredzes nākamgad pirmo reizi iekļūt pasaules rallija čempionāta kalendārā. Ja pavērsies iespēja uzņemt WRC sacīkstes, Strokšs sola izmantot iespēju un tās sarīkot.

Nesen Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) izziņoja 2021. gada pasaules čempionāta kalendāru, kurā ir iekļauta Igaunija, kamēr Latvijai piemērots rezerves posma statuss, tāpat kā vēl piecām citām valstīm. Iepriekšējos gadus šāda rezerves posmu saraksta nebija.

“Visa pasaule mācās no tā, kas notiek, arī WRC rīkotāji,” intervijā ziņu aģentūrai LETA sacīja Raimonds Strokšs. “Tā šogad bija atteikšanās no posmu rīkošanas, to pārcelšana un atcelšana, kas notika pirmoreiz. Tagad WRC rīkotāji gatavojas sezonai savādāk nekā pirms gada. Iekļaušana rezervistos ir apliecinājums mums, ka mēs ar valdības un pašvaldību atbalstu, ar Latvijas rīkotspēju rallijā un rallijkrosā atbilstam WRC posma rīkošanas standartam gadījumā, ja kaut kas notiek ar kādu no paredzētajiem posmiem. Nosauktajā sešu valstu secībā lielas lomas nav. Domāju, ka izšķirošais būs loģistikas un reģionālais princips. Nez vai kāds, piemēram, no Portugāles, Spānijas vai Lielbritānijas brauks uz Latviju. Ja tas notiks jūlijā un augustā, kad ieplānoti arī pasaules čempionāta posmi Igaunijā un Somijā, tad ir ērti šajā maršrutā iekļaut arī Latviju.”

Strokšs norāda, ka iespēja iegūt vismaz rezerves posma statusu Latvijai radusies tikai un vienīgi pateicoties Eiropas rallija čempionāta (ERC) sacensībām, kas Liepājas pusē notiek jau astoto gadu. Tiesa, kamēr ERC posma garums sastāda aptuveni 180 km, pasaules čempionātā ātrumposmu kopējā distance parasti ir vairāk par 300 km. Strokšs atzīst, ka tik garu posmu noorganizēt neizdotos, taču varētu nodrošināt ātrumposmus aptuveni 220 km garumā, ar ko teorētiski varētu pietikt.

“FIA zina, kā mēs strādājam, un Eiropas čempionāta posms ir pamats, lai uz tā bāzes varētu notikt WRC posms,” viņš saka. “Pamatdoma ir pagarināt Eiropas meistarsacīkšu trasi par dažiem kilometriem, jo WRC ātrumposmu kopgarums ir lielāks. Tā būtu fantastika, redzēt, kā piloti ar WRC mašīnām tiek galā ar Strazdes tramplīnu vai Stroķacs tramplīnu Vecpils ātrumposmā. Ja Latvija ir apstiprināta kandidātu skaitā un ja pastāv kaut niecīgs procents, ka WRC posms Latvijā var notikt, es nevaru nepamēģināt to sarīkot. Pamats ir ERC posms. Ja tā nav, tad ir savādāk. ERC rīkošana mums uzticēta uz trim gadiem, bet finansēšanas kārtība Latvijā tagad liek iet un prasīt finanses katru gadu atsevišķi. ERC rīkotāji saka, ka esam viens no čempionāta stūrakmeņiem sacensību norises ziņā, un mums atliek tikai sagādāt finanses.”

Sarunas ar valdības pārstāvjiem par finansējuma piešķiršanu 2021. gada “Rally Liepāja” plānotas jau šonedēļ.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

  -3 [+] [-]

, 2020-10-15 15:48, pirms 4 gadiem
ā man tikai sportiska interese, kurš labos pēc tam sačakarētos ceļus ?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-15 20:26, pirms 4 gadiem
Tu gudrniek pasaki pēc kura rallija nav bijuši savesti kārtībā ceļi Latvijā ? Domā ka šis rallijs būs kāds savādāks nekā piemēram ERC ko organizējam jau kuro gadu ? Domā tās 15 WRC mašīnas kas nāks klāt pārraus dambjus ? Ja neko nezēdz ,tad labāk paklusē.Netaisi sev kaunu.

     [+] [-]

, 2020-10-15 21:48, pirms 4 gadiem
Man interesē, ja citur posmi var nenotikt koronkas dēļ, tad kādi argumenti, ka pie mums tajā laikā viss būs kārtībā? Ja situācija ir līdzīga kā šobrīd, tad neredzu, kā Kariņš varētu pieļaut ļembastu gavēņa laikā. Nav jau nekāds KHL, kas notiek neatkarīgi no situācijas.

     [+] [-]

, 2020-10-15 22:05, pirms 4 gadiem
Mums pietiek ar Raliykrosiem, motokrosiem volejboliem Eiropas rallijiem un citiem kas katru gadu stāv rindā pie valsts kases! Varam iztikt bez WRC, un tik maucam bez skatītājiem, ka tik valsts maksā!

     [+] [-]

, 2020-10-16 08:10, pirms 4 gadiem
Nū kaut kā neticas,ka LV kaut vai Kurzemes pusē būtu problēmas uzvākt aptuveni 130km pa labiem dopiem ( tik daudz ~ bija Igaunijas wrc posmā un visi gāja 2x ) . ... Dzimmiy ... wrc jau ir tas plus,ka var iztikt bez skatītājiem konkrēti sapresētiem vienā vietā, bet izmētāt tos pa visu trasi un tas ir liels plus

     [+] [-]

, 2020-10-16 11:13, pirms 4 gadiem
Nu vispār jau pasaules čempionātā trases garumam ir jābūt virs 300 km.Igauņiem šogad Covid izņēmuma kartā atļāva virs 200.Un ceļi Kurzemē ir daudz mīkstāki kā Igaunijā.Divas reizes daudzās vietās braukt nav īsti labi.It sevišķi Talsu rajonā.Bet ceļus pa Kurzemes reģionu vienalga var atrast.Liepajas apkārtne,Kuldīgas apkārtne,Talsu apkārte...pietiekami.