Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Turcijas WRC rallijā pēc piektdienas ātrumposmiem ļoti spraiga cīņa par uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Turcijas WRC rallijā pēc piektdienas ātrumposmiem ļoti spraiga cīņa par uzvaru
Andreass Mikelsens. Foto: wrc.com

Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Turcijā pēc aizvadītiem piektdienas ātrumposmiem notiek spraiga cīņa par uzvaru, pirmajām trim ekipāžām iekļaujoties mazāk nekā trīs sekunžu robežās.

Dienas laikā bija jāveic seši ātrumposmi pa Turcijas grants ceļiem. Dienas sākumā, otrajā ātrumposmā (ceturtdienas tika veikts superspeciālais dops) uzvarēja un vadībā izvirzījās Kreigs Brīns (“Citroen”), kurš pirmo vietu nosargāja arī pēc trešā ātrumposma. Savukārt pirms servisa parka apmeklējuma uz pirmo pozīciju pacēlās Andreass Mikelsens (“Hyundau”). Tobrīd Brīns atpalika sešas sekundes, bet vēl divas sekundes tālāk sekoja Madss Ostbergs (“Citroen”).

Izteikts līderis neizkristalizējās arī pēcpusdienas trīs ātrumposmos, Mikelsens sākotnēji noturēja vadību, bet dienas noslēdzošajā, septītajā ātrumposmā notika pārmaiņas. Uz pirmo vietu pakāpās pasaules čempionāta līderis Tjerī Noivils (“Hyundai”), bet otro – sezonas vicelīderis Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”), kurus šobrīd šķir tikai 0.3 sekundes. Mikelsens atkrita uz trešo pozīciju, bet no Noivila atpaliek tikai 2.6 sekundes.

Mazāk nekā minūti no vadošās trijotnes atpaliek vēl piecas ekipāžas. Ceturtais šobrīd Jari-Mati Latvala, bet piekto vietu pagaidām ieņem igaunis Ots Tanaks (abi “Toyota”), kurš pašlaik reāli pretendē uz titulu. Tieši Tanaks uzvarēja iepriekšējos divos WRC posmos, bet piektdien bija ātrākais vienā ātrumposmā un šobrīd no Noivila atpaliek nedaudz vairāk par pusminūti.

No R5 klases ekipāžām pašlaik līderis Henings Solbergs, kurš tuvākos sekotājus apsteidz par vairākām minūtēm. Norvēģis gan nestartē WRC2 čempionāta ieskaitē, kur pirmajā vietā šobrīd Jans Kopeckis no “Škoda” rūpnīcas vienības. 16 sekundes čeham zaudē Kriss Ingrams, bet pārējie atpaliek ievērojami.

Arī sestdien sportistiem jāveic sešus ātrumposmus.

Turcijas rallija rezultāti pēc piektdienas

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC1:52:28.2
2.Sebastians OžjēFord Fiesta WRC+0.3
3.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+2.6
4.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+16.3
5.Ots TanaksToyota Yaris WRC+31.9
6.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+35.1
7.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+36.8
8.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+50.1
9.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC+1:02.9
10.Henings SolbergsŠkoda Fabia R5+6:52.0

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-15 12:41, pirms 6 gadiem
SC pilnīgii dalbajobii ir ,ka nedzēš tā kreditoru komentus ārā un vēl pie tam viņš var spamot būdams bloķēts lietotājs. Visi raksti ir sad@rsti dēļ viņa