Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Biķernieku trasē sāksies pasaules čempionāta posms rallijkrosā

Rolands Eliņš

Biķernieku trasē sāksies pasaules čempionāta posms rallijkrosā
Foto: Facebook.com/janisbaumanisrx

LETA. Biķernieku trasē šodien ar kvalifikācijas braucieniem sākas Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules čempionāta rallijkrosā devītais posms.

Pirmajā sacensību dienā dalībnieki aizvadīs pa diviem kvalifikācijas braucieniem. Pirmie braucieni sāksies plkst.11.45 un tiešraidē tos translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Savukārt svētdien vēl notiks divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem 12 labākie tiks pusfinālā, pēc tam sešiem labākajiem cīnoties finālā, noskaidrojot Latvijas posma uzvarētāju.

Latviju šajās sacensībās, kas Rīgā norisinās trešo gadu pēc kārtas, pārstāv četri dalībnieki.

Jānis Baumanis no STARD komandas startē pasaules čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Tikmēr Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Set Promotion" vienību, šosezon startē Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē, savukārt Artis Baumanis un Arnis Odiņš brauc Eiropas čempionāta "Super1600" klasē.

J.Baumanis pēc astoņiem etapiem ar 68 punktiem kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 224 punktiem ir zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram ar 165 punktiem seko norvēģis Andreass Bakerūds, bet vēl piecus punktus atpaliek viņa tautietis Peters Sūlbergs.

Pērn Kristofešsons tieši Rīgā nodrošināja pasaules čempiona titulu, bet Sūlbergs cieta smagā avārijā, satraumējot muguru.

Savukārt Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē šis būs pēdējais posms, kurā uzvaru kopvērtējumā var nodrošināt Nitišs. Jēkabpilietim kopvērtējumā pirms pēdējā posma ir 106 punkti, kamēr francūzim Sirilam Raimonam 80, bet vēl par četriem punktiem atpaliek zviedrs Antons Marklunds.

Nitišs iepriekš karjerā brauca pasaules čempionāta ieskaitē, savā debijas sezonā izcīnot pat kopvērtējuma bronzas medaļu, taču pirms šīs sezonas viņš finansiālu iemeslu dēļ pārgāja uz Eiropas čempionāta ieskaiti.

Savukārt Eiropas čempionāta "Super1600" klasē brauc A.Baumanis, kurš pēc četriem no sešiem etapiem arī ir līderis, par diviem punktiem apsteidzot "Volland Racing" komandas biedru Roku Bacušku no Lietuvas. Šajā klasē pēdējais etaps oktobrī notiks Vācijā.

Latvijā pasaules čempionāta etaps rallijkrosā Biķernieku trasē notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Pēc sacensībām Rīgā vēl būs etapi ASV, Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja