Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Šonedēļ Igaunijā notiks Eiropas rallija čempionāta posms, Latvijai divas ekipāžas

Šonedēļ Igaunijā notiks Eiropas rallija čempionāta posms, Latvijai divas ekipāžas
Kreigs Brīns
Foto: FIA ERC

No 17. līdz 19. jūlijam trijās Igaunijas pilsētās – Otepē, Tartu un Elvā – norisināsies FIA Eiropas rallija čempionāta sestais posms, kurā paredzēti 16 ātrumposmi, kopumā 204,86 km garumā.

auto24 Rally Estonia pieteikušās 66 ekipāžas, tajā skaitā Eiropas rallija čempionāta trīs vadošās ekipāžas: Brīns/ Martins (Peugeot 208 T16), Kajetanovičs/ Barans (Ford Fiesta R5) un Konsani/ Vilmots (Citroën DS3 R5). Sacensībās redzēsim arī divas ekipāžas, kas pārstāvēs Latviju – Sirmacis/ Šimins un Belokoņs/ Freibergs.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, auto24 Rally Estonia šogad pieredzēs būtiskas izmaiņas, jo rallijs notiks no piektdienas līdz svētdienai. Piektdien, rallija pirmajā dienā, sportistiem paredzēts kvalifikācijas posms (sākums plkst. 13:00), pēc kura – autogrāfu sesija (18:30) un rallija ceremoniālais starts (19:00), kā arī 1,33 km garais pilsētas ātrumposms Tartu pilsētas centrā (20:00). Sestdien, rallija otrās dienas laikā, sportistiem būs jāveic kopumā deviņi ātrumposmi, savukārt svētdien, rallija noslēdzošajā dienā, paredzēti vēl seši ātrumposmi, pēc kuru veikšanas Tartu pilsētā norisināsies svinīgā uzvarētāju apbalvošana (16:00).

Latvieši FIA Eiropas rallija čempionātā

Ar Peugeot 208 R2 automašīnu sacensībās piedalīsies Sports Racing Technologies ekipāža Sirmacis/ Šimins (26. starta numurs), kuri Igaunijā startēs arī FIA Eiropas junioru rallija čempionāta piektajā posmā. Savu augstāko rezultātu Junioru čempionātā ekipāža uzrādīja februārī notikušajā Rally Liepāja, kad autosportisti finišu sasniedza trešajā vietā (devītā vieta absolūtajā vērtējumā), un Ralfs Sirmacis ieguva prestižo Colin McRae Flat Out Trophy. Junioru čempionāta kopvērtējumā pēc četriem no sešiem posmiem ekipāža ierindojas sestajā vietā. Savukārt debiju auto24 Rally Estonia pieredzēs Belokoņs/ Freibergs (66. starta numurs) ar Ford Fiesta R2 automašīnu.

Ieejas kartes

Ieejas kartes uz auto24 Rally Estonia visiem ātrumposmiem iespējams iegādāties Rīgā, kartingu hallē Ātruma Cilts, kur to cena ir 24 eiro. Ja ieejas kartes izlemsiet iegādāties Igaunijā, tad to varēs izdarīt Statoil degvielas uzpildes stacijās, kā arī pie ieejas ātrumposmos. Tomēr jārēķinās, ka ieejas kartes rallija norises laikā (no 17. līdz 19. jūlijam) maksās 30 eiro. Uzrādot auto24 Rally Estonia ieejas karti Statoil degvielas uzpildes stacijās, varēsiet ar atlaidi iegādāties degvielu un siltos ēdienus, kā arī nomazgāt automašīnu. Tāpat, uzrādot rallija ieejas karti, ar 50% atlaidi varēsiet iegādāties ieejas biļeti uz ballītēm Tartu naktslokālā Atlantis, kā arī saņemsiet 10 eiro atlaidi ieejas biļetei uz Scooter koncertu, kas paredzēts piektdien, 17. jūlijā.

Rallija ātrumposmu kartes

Rallija programmu, ātrumposmu kartes, skatpunktu aprakstus, kā arī citu noderīgu informāciju atradīsiet žurnāla Top Gear Igaunija jaunākajā numurā, kuru varēs iegādāties Statoil degvielas uzpildes stacijās un citās tirdzniecības vietās Igaunijā. Savukārt tie apmeklētāji, kuriem papildus informācija nav nepieciešama, ātrumposmu kartes var lejupielādēt rallija interneta mājaslapas Rally Estonia 2015 sadaļā Dalībniekiem/ Dokumenti. Apmeklētāju ievērībai, ātrumposmi tiks slēgti aptuveni divas stundas pirms startējusi pirmā automašīna.

Rezultāti

auto24 Rally Estonia rezultāti būs pieejami rallija interneta mājaslapā Rally Estonia 2015, kā arī Eiropas rallija čempionāta interneta mājaslapā fiaerc.com.

Rallija radio

Šajā nedēļas nogalē rallija radio pienākumus uzņemsies Sky Plus, kura ēterā dzirdēsiet jaunākās ziņas par notikumiem ātrumposmos, rallija centra paziņojumus, aktuālo informāciju par iespējām novietot automašīnu un satiksmes intensitāti, kā arī daudz ko citu. Sky Plus varēs dzirdēt 104,2Mhz FM Tartu apkārtnē un 99,1Mhz FM Otepes apkārtnē. Tāpat, rallija radio varēs klausīties apmeklējot interneta mājaslapu Raadio Sky Plus

Mobilā lietotne EMT Live

Viedtālruņu lietotājiem noderīgs palīgs rallija laikā var izrādīties mobilā lietotne EMT Live, kurā atradīsiet sacensību programmu, dalībnieku sarakstu, ātrumposmu kartes, rezultātus, un citu informāciju, pat klausīties rallija radio. Mobilā lietotne pieejama igauņu valodā.

Cita noderīga informācija

Sacensību rīkotāji būs izveidojuši vairākus oficiālus automašīnu stāvlaukumus, kuros maksa par iebraukšanu būs 2 eiro. Tā kā par iebraukšanu stāvlaukumos nebūs iespēja maksāt ar bankas maksājumu karti, sacensību rīkotāji aicina iepriekš nodrošināties ar nepieciešamo skaidras naudas daudzumu. Kā ierasts, visplašākā informācija pieejama sacensību interneta mājaslapā Rally Estonia 2015

Šajā nedēļas nogalē notiekošais auto24 Rally Estonia ir FIA Eiropas rallija čempionāta sestais posms. Atgādināsim, ka čempionāta otrais posms – Rally Liepāja – norisinājās šā gada februārī, un uzvaru tajā izcīnīja Peugeot Rally Academy ekipāža Kreigs Brīns / Skots Martins, kuri startēja ar Peugeot 208 T16 automašīnu.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts,
RA EVENTS


Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!