Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Rovanpera atgriežas rallijā

Rovanpera atgriežas rallijā
Hari Rovanpera
Foto: www.wikimedia.org

Bijušais Zviedrijas WRC rallija uzvarētājs Hari Rovanpera atgriezīsies rallijā, kad nākamajā mēnesī viņš startēs Meksikas Nāciju kausa rallijā.

Rovanpera, kurš rallijā nav braucis kopš 2006.gada Velsas rallija, Meksikā startēs ar N grupas sagatavotu ''Mitsubishi Lancer Evolution IX'' automašīnu. 43 gadus vecais somu braucējs ir jau braucis Meksikā, kad 2002.gadā viņš uzvarēja ar ''Peugeot 206 WRC'' automašīnu.

Paredzētajā ''Corona Rally Mexico 2009'' rallijā, kurš notiks no 10.-12.jūlijam, ir paredzēts aizvadīt 16 ātrumposmus. Šis nebūs parasts rallijs, bet gan rallijs uz punktiem. Par katru uzvarēto ātrumposmu ekipāža saņems desmit punktus, bet desmitajā vietā esošā ekipāža tiks pie viena punkta. Ekipāža, kura sakrās visvairāk punktus, tiks pasludināta par šī rallija uzvarētāju.

Jāatzīmē, ka summas, kuras saņems uzvarētāji, ir gana iespaidīgas. Par katru uzvaru kādā no ātrumposmiem ekipāža saņems 500 ASV dolāru. Katras dienas uzvarētāju komanda saņems piecus tūkstošus ASV dolāru, bet rallija uzvarētāju komanda savā īpašumā iegūs 50 tūkstošus ASV dolāru. Ja kāds pilots uzvarēs visos ātrumposmos, tad viņš savāks visu banku - 73 tūkstošus ASV dolāru.

Tāpat katra valsts, kura startēs šajā Nāciju kausa rallijā, saņems bonusu par piedalīšanos šajā rallijā. Tāpat organizatori arī apmaksās komandu muitas izdevumus.

Izmantotie resursi:
autosport.com
rallyofnations.com


, 2009-06-15 22:47, pirms 15 gadiem
nu?? kurš pārstāvēs Latviju??? Aivi, Tu?
, 2009-06-15 23:56, pirms 15 gadiem
man liekas, ka pašlaik neviens nevarētu paņemt visu banku!
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.