Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jauno "Extreme E" sacīkšu rīkotāji nāk klajā ar vēsturē vēl nebijušu prasību

Jauno "Extreme E" sacīkšu rīkotāji nāk klajā ar vēsturē vēl nebijušu prasību
"Extreme E" sacīkšu auto. Foto: Motorsport.com

Jaunizveidotā elektrisko mašīnu bezceļu sacīkšu seriāla "Extreme E" komandām būs obligāts nosacījums sastāvā pieņemt vismaz vienu sievieti, paziņojuši čempionāta rīkotāji. Tikmēr dalību sacīkstēm apstiprina arvien jaunas komandas.

"Extreme E" organizatori kā obligātu prasību noteikuši, ka katrā komandā jau ar pirmo sezonu būs vienai sievietei. Šāda noteikumu prasība nevienās starptautiska mēroga motoru sporta sacensībās līdzšinējā vēsturē nav bijusi.

Šobrīd dalību apstiprinājušas jau divas daiļā dzimuma pārstāvēs - tās ir "W Series" inaugurācijas sezonas čempione Džeimija Čedvika un "IMSA WeatherTech SportsCar" seriāla braucēja Katerīne Legge. Tikmēr Zviedrijas salonautomobiļu čempionātā startējošā pilote Mikaela Ahlina-Kotulinska iesaistījusies testu programmā un pagaidām ir vienīgā no viņām, kas jau izmēģinājusi 550 zirgspēkus jaudīgo "Odyssey 21" sacīkšu auto.

Zīmīgi, ka katras ekipāžas abiem sportistiem jābūt spējīgiem veikt gan pilota, gan stūrmaņa pienākumus. Katrās sacensībās plānots mērot pa diviem apļiem, pēc pirmā no tiem ekipāžas locekļiem mainoties vietām.

Pirmā sezona startēs 2021. gada janvārī, bet kopumā "Extreme E" čempionāts sastāvēs no pieciem posmiem, kas notiks Senegālā, Saūda Arābijā, Nepālā, Grenlandē un Brazīlijā.

Jau vēstīts, ka dalību seriālā apstiprinājušas tādas komandas kā "Abt Sportsline", "Andretti Autosport", HWA, "Venturi", "Veloce Racing" un "QEV Technologies". Tagad kā septītā "Extreme E" čempionātam pieteikusies pazīstamā Amerikāņu vienība "Chip Ganassi Racing", kas guvusi augstākos panākumus "IndyCar" un NASCAR seriālos. Tikmēr bijušais F1 pilots Pedro de la Rosa gatavojas kļūt par vadītāju kādai Spānijas komandai, kas dalību vēl tikai gatavojas apstiprināt.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.