Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jaunā trase - izaicinājums visiem folkreisa braucējiem

Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posms sestdien Priekulē, Līgo trasē – pirmo reizi šim kolektīvam. Vai jaunā trase ieviesīs izmaiņas abu ieskaišu rezultātos?

Atbilde – kā kaut kas var izmainīties, ja nav zināms sākotnējais stāvoklis? Kā secināsim, ka Folkreisā uzvarētājs guva panākumu tāpēc, ka sacensības notika jaunā trasē, ja tāpat katrā posmā ir savs līderis un iznākums nav prognozējams? Piemēram, Miks Gabrāns uzvarēja Smiltenes posma finālā. Ko? No kurienes viņš uzradās? Caur pusfinālu iekļuva finālā un nostājās pēdējā rindā uz starta. Un uzvarēja.

Līdz ar to atgriežamies pie visiem apnikušās frāzes – iznākums nav prognozējams. Un tāpēc mums tas patīk.

Ja par jaunas trases ienākšanu, tad, šķiet, pēdējā, kura izteikti mainīja spēku samērus, bija Vecpils autotrase, kad tā nostiprinājās Folkreisa un arī krosa kalendārā. Brīžiem Folkreisā uzvarētāju kodols bija izteikts, taču, nonākot Vecpilī, tas zaudēja spēku, jo pēkšņi ātrāk par visiem prata braukt vairāki citi sportisti. Vai Priekule pratīs radīt tik izteiktu spēku samēru maiņu – vērosim.

Krosa ieskaitē nedaudz vienkāršāk: uz starta būs Andris Tuskens, kurš, pirmkārt, būs vienīgais ar pilnpiedziņas auto, otrkārt, ir viens no retajiem 14 braucēju sastāvā, kurš Līgo trasē ir startējis un veicis daudz pieredzes apļu. Šķiet, šoreiz galveno favorītu noteikt ir krietni vienkāršāk nekā pirms pirmā vasaras posma Smiltenē. Cita lieta, kas notiks aiz Andra, cīņā par pārējām vadošajām pozīcijām. Pēc šā brīža Smiltenes un Brenguļu radītajām tendencēm pirmie rindā varētu būt Viesturs Plētiens un Aigars Kļaviņš – abi guvuši vidēji augstvērtīgus rezultātus. Plētiens pēc izstāšanās Smiltenē bija trešais Brenguļos, bet Kļaviņš, lai kā veiktos, beigās vienalga nonāk tuvu vadošajām pozīcijām. Taču vēl viens tāds pats speciālists ir Aivars Galbāliņš, kurš var visu dienu nobakstīties pa zemām pozīcijām, bet finālā pēkšņi uzziedēt. Tikmēr pagaidām vasaras režīmā ziemā iegūto spēku nav izdevies realizēt Krosa komisijas kausa kopvērtējuma trijniekā esošajam Andrejam Freimanim. Intrigu tur arī Agnis Kātiņš, kurš arī zina šo trasi, turklāt reiz jau startējis Krosa komisijas kausa posmā Vecpilī, kāpjot pat uz pjedestāla.

Neapšaubāmi, būs interesants posms. Pat, ja jaunā trase nesamaisīs spēku samērus, apli būs jāiemācās kā līderim, tā viņa sekotājam. Nu, izņemot Tuskenu un Kātiņu, un vēl pa kādam, viņi visu jau zina!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.