Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Eiropas rallija čempionātā par vienu latviešu komandu vairāk

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Eiropas rallija čempionātā par vienu latviešu komandu vairāk
Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

No 30.marta līdz 1.aprīlim Portugālei piederošajās Azoru salās norisināsies jaunā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezona, kurā pirmo reizi startēs arī latviešu ASRT rallija komanda. Ar šīs komandas “Mitsubishi Evo X” trasē dosies itāļu sportists Zelindo Melegari.

Pagājušā gada ,,Rally Liepāja” Melegari pirmo reizi startēja ar ASRT komandu. Pēc rallija pilots ar komandas darbu bija ļoti apmierināts, tāpēc tagad viņš nolēmis ar ASRT komandu izmēģināt spēkus ERČ čempionātā.

“Šis itāļu sportists ar mūsu komandu plāno braukt piecus ERČ posmus, taču šobrīd mēs esam sarunājuši, ka nobrauksim Azoru salu ralliju, pēc kura sēdīsimies pie galda un runāsim par tālāko sadarbību uz atlikušajiem posmiem. Taču viņš grib braukt ar mums Eiropas čempionātu. Kad uzdevu viņam jautājumu, kāpēc viņš ir izvēlējies ASRT, viņš atbildēja, ka viņam patīk komanda un patīk tas, kā strādājam. Līdz ar to šobrīd ir jāparāda savs vārds un jādara viss, lai attaisnotu viņa cerības,” stāsta ASRT komandas vadītājs Ainārs Igaveņš, kurš piebilda, ka vēl viens itāļu sportists grib sadarboties ar ASRT komandu, taču šobrīd priekšroka ir Melegari ekipāžai.

Zināms, ka Melegari piederošā Movisport motorsporta komanda ir dibināta 1999.gadā, un kopš tā laika tā ir izcīnījusi 42 dažādus titulus. Šīs Movisport motorsporta komandas sastāvā brauc viens no ātrākajiem un talantīgākajiem itāļu braucējiem Džiandomeniko Baso, kura augstākie sasniegumi ir divi ERČ tituli un vairāki Itālijas rallija čempiontituli. Līdz šim Melegari vairāk strādāja ar komandas vadīšanu, taču no 2014.gada pilots atsācis vairāk braukt rallijos, kā rezultātā šobrīd nolemts izmēģināt spēkus ERČ čempionātā.

“Jau Liepājas ERČ posmā, kad pirmo reizi satiku šo komandu, bija uzreiz redzams, ka tā ir profesionāla komanda. Bija uzreiz uzticamība šai vienībai, jo tajā ir profesionāļi, sākot no vadītāja un beidzot ar mediju pārstāvjiem. Līdz ar to nolēmām, ka ERČ gribam startēt ar ASRT, jo, kā jau teicu, šī ir ļoti profesionāla komanda, kura ir izplānojusi visu līdz mazākajam sīkumam. Sajūta bija tāda, it kā mēs būtu mājās. Ekipāžai ir ļoti svarīgi uzticēties savai komandai un domāt tikai par braukšanu. Šī ir viena no komandām, kurai mēs pilnībā uzticamies,” saka Zelindo Melegari.