Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas Sesks/Caune otrie JWRC klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas Sesks/Caune otrie JWRC klasē
Seska/Caunes auto

Ceturtdienas vakarā ar Superspeciālo ātrumposmu startēja Zviedrijas WRC rallijs. Pēc pirmās dienas līderis ir Tjerī Noivils, kamēr Mārtiņš Sesks un Krišjānis Caune ieņem otro vietu JWRC klasē.

Jau ziņojām, ka treniņos ātrāko laiku uzrādīja ''Hyundai Motorsport'' komandas pilots Tjerī Noivils (''Hyundai i20 Coupe WRC''), kamēr Mārtiņš Sesks / Krišjānis Caune bija trešie Junior WRC klasē. Ātrākais JWRC klasē treniņos bija igaunis Kens Torns, kurš veica divus braucienus.

Ceturtdienas vakarā ar 1,9 kilometrus garu ātrumposmu startēja Zviedrijas WRC rallijs.

Ātrākais šajā pirmajā posmā bija Tjerī Noivils, kuram 0,8 sekundes zaudēja Sebastjans Ožjē, bet 1,1 sekundi atpalika Andreas Mikelsens (''Hyundai i20 Coupe WRC''). Astotajā vietā ierindojās Gronholms (''Toyota Yaris WRC''), kurš savstarpējā braucienā apsteidza Sebastjanu Lēbu (''Citroën C3 WRC'').

ERC2 jeb R5 klasē ātri bija divi somu sportisti - Eriks Pietarinens (''Škoda Fabia R5'') un Jari Hutunens (''Škoda Fabia R5''), kuri uzrādīja vienādu laiku. 0,6 sekundes viņiem zaudēja Mads Ostbergs, kurš pēc finiša atzina, ka joprojām nav apmierināts ar ''Citroen C3 R5'' automašīnu. Sestais pēc pirmā posma Pasaules RX čempions Johans Kristofersons (''Volkswagen Polo GTI R5'').

Tikmēr latviešu SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins (''Škoda Fabia R5''), zaudējot desmit sekundes, ieņēma 20.vietu. Kā pēc finiša atzina pilots, tad ekipāža esot cīnījusies ar auto vadāmību, tāpēc rezultāts nav bijis labs.

JWRC klasē ātrāko laiku uzrādīja mājinieks un pagājušā gada Zviedrijas JWRC klases uzvarētājs Denis Redstroms (''Ford Fiesta MK8 R2T''), bet tikai 0,1 sekundi viņam zaudēja Mārtiņš Sesks un Krišjānis Caune. Jāatzīmē, ka Top 4 braucēji iebrauca 0,6 sekunžu robežās.

Piektdien sportistiem būs jāveic septiņi ātrumposmi bez servisa parka.

Zviedrijas WRC rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville T.Hyundai i20 Coupe WRC00:01:34.9
2.Ogier S.Citroën C3 WRC+0.8
3.Mikkelsen A.Hyundai i20 Coupe WRC+1.1
4.Tänak OttToyota Yaris WRC+1.9
5.Latvala J.Toyota Yaris WRC+2.0
6.Suninen TeemuFord Fiesta WRC+2.7
7.Lappi EsapekkaCitroën C3 WRC+3.0
8.Grönholm M.Toyota Yaris WRC+4.1
9.Meeke KrisToyota Yaris WRC+4.4
10.Huttunen JariŠkoda Fabia R5+4.4

Izmantotie resursi:
wrc.com

  +1 [+] [-]

, 2019-02-15 12:12, pirms 5 gadiem
JWRC un R5 klasei jau arī varējāt tabulas ar rezultātiem sataisīt