Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

WRC rallija leģenda Markuss Gronholms ar ''Toyota Yaris WRC'' startēs Zviedrijas rallijā

WRC rallija leģenda Markuss Gronholms ar ''Toyota Yaris WRC'' startēs Zviedrijas rallijā
Markuss Gronholms
Foto: autosport.com

Divkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Markuss Gronholms startēs Zviedrijas WRC rallijā, kur sportista rīcībā būs ''Toyota Yaris WRC'' automašīna. Rallijs notiks no 14. - 17.februārim.

Gronholms, kurš līdz šim Zviedrijas WRC startējis 16 reizes, spējot izcīnīt piecas uzvaras, nestartēs kā ''Toyota Gazoo Racing'' rūpnīcas komandas pilots, bet gan atsevišķi. Viņa stūrmanis būs Timo Rautiainens, ar kuru Gronholms kopā startējis visu savu karjeru.

Jau pagājušajām gadā Gronholms bija tuvu tam, lai savā 50 gadus jubilejā startētu Zviedrijas WRC, taču toreiz tas nenotika.

''Šajā rallijā izbaudīšu savu dzimšanas dienas dāvanu lieliskajos Zviedrijas WRC rallija ceļos,'' saka Markuss Gronholms. ''Man ir daudz neaizmirstamu atmiņu no šī rallija, kurā es arī 2000.gadā izcīnīju savu pirmo WRC uzvaru. Tagad man būs vēl viena iespēja startēt šajā rallijā. Man kā rallija braucējam ir pārāk liels vecums, tāpēc arī braukšu attiecīgā tempā. Taču mana starta pozīcija būs laba, jo startēšu aiz pārējiem, tāpēc domāju, ka mēs varētu arī pārsteigt.''

Pirms rallija Gronholms aizvadīs testus, lai pirms starta būtu labas sajūtas ar sev nezināmo auto. Tāpat sportists piebilda, ka regulējumus atstās ''Toyota Gazoo Racing'' komandas pārziņā.

Tikmēr komandas boss un Gronholma bijušais konkurents Tomijs Makinens piebilda, ka Gronholms varētu būt ļoti ātrs, it sevišķi šajā rallijā, kas viņam ļoti patīk.

Izmantotie resursi:
Autosport


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.